15 noiembrie, 2010

OMUL CAMELEON

Prin definitie omul cameleon este persoana care isi schimba usor parerile si convingerile in functie de imprejurari.La prima vedere, nu suna bine acest lucru, pare ca omul cameleon sa fie o persoana egoista care isi doreste sa-si atinga tinta si doar atat.Daca privim din punctul de vedere al familiei, cand acest aspect, are drept reper bunastarea familiei, omul cameleon numai pare asa de egoist.
Inteligenta depaseste gandirea care se limiteaza la stabilirea relatiilor dintre insusirile esentiale ale obiectelor si fenomenelor si nu a relatiilor intre relatii.Inteligenta este capacitatea omului de a se adapta mediului in care traieste, care este deschis la nou, care mereu se perfectioneaza si se autoeduca.Oare omul cameleon nu se apropie de acest ideal?
In continuare imi voi propune sa fiu omul cameleon, sa ating o treapta superioara evolutiei mele, chiar daca va fi ceva pe termen scurt, imi va folosi pe viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...