05 ianuarie, 2011

PONTURI PENTRU SPECIALISTI

Orice specialist, care stapaneste o ramura a economiei nationale, de interes general ar fi o ramura de utilitate publica, si-ar putea crea un blog in care sa ofere consultanta online sau offline, contra cost.
Ar putea sa atraga atentia cu niste directive speciale, dar interceptibile si cu substrat, de genul:
Nestiinta costa, nimeni nu este atotstiutor, uneori o taxa modifica, te poate scuti de alte surprize neplacute.
Cunostintele de specialitate, nu pot fi asimilate intr-un timp scurt si nici nu pot fi intuite, informatia, o detii sau o cumperi sau o inveti.
Fiecare se mandreste cu specialitatea care a dobandit-o la locul de munca si pe care crede cu naivitate ca o stapaneste in totalitate.In cazul meu, e electroenergetica, in cazul fratelui meu, e telecomunicatiile etc.
Munca de ani de zile, se condenseaza in informatii acumulate.
Un inginer se formeaza in zece ani de zile.Stau si ma gandesc, in cati ani se formeaza un doctor, un avocat, un profesor, un economist?
Indiferent de infomatiile acumulate in facultate, la munca, mereu trebuie sa citesti, sa tii  pasul cu noul, esti intr-o continua informare, formare, definitivare!

2 comentarii:

  1. True, but...
    Internetul este deja un mijloc de comunicare in acest sens, numai ca in Romania acest mijloc online este la inceputuri chiar si pentru serviciile online publice...Deunazi am citit despre un om de afaceri care a avut 2 lanturi de magazine gen Flanco, le-a vandut si mai apoi a investit in magazine online. Potentialul deci este enorm...

    RăspundețiȘtergere
  2. E o posibila afacere de viitor, dar trebuie sa te misti repede, putem incepe noi doi :)

    RăspundețiȘtergere

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...