26 mai, 2011

MONARHIE, SOCIALISM SAU CAPITALISM

Ce forma de guvernare visam sa avem in Romania zilelor noastre, monarhie, socialism sau capitalism?
In monarhie au trait bunicii nostri, oameni cu frica lui Dumnezeu, care traiau intr-un mediu aproape inchis, in care datinile si obiceiurile isi puneau amprenta asupra vietii de zi cu zi.Ei spun ca a fost o perioada frumoasa, in care credeau in rege si buna oranduire a lui.
In socialism am trait si noi, dar mai mult parintii nostri.Au fost perioade de timp, in care s-a trait bine, mai ales anii 1965-1980 si au fost si perioade in care a fost frig, alimentele erau la ratie, dar nici pe acelea nu le gaseai, iar la televizor aveam parte doar de doua ore cenzurate si plictisitoare.
In capitalism, traim noi si ne minunam, cat suntem de liberi, avem de toate si cu toate acestea nu suntem fericiti pe deplin.Putem lua cuvantul, ne putem exprima, ne aud toti si in acelasi timp nimeni.
Orice ai alege, un grup de oameni va fi nemultumit si atunci ce ne ramane, sa imigram, sa ne rugam sau sa luptam!
Zilele trec, mediul se schimba, prioritatile se schimba din mers, ori tinem pasul, ori nadajduim ca vor veni zile mai bune, in care optimisti fiind, o sa spunem ca si datorita noua si nu ma refer la revolutie aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...