30 iunie, 2011

ELIXIRUL DE VIATA DESCOPERIT PE INSULA PASTELUI

Un medicament care a fost descoperit oamenii de stiinta cred poate inversa efectele imbatranirii premature si-ar putea prelungi viaţa omului cu mai mult de un deceniu.

Rapamicina, care a fost poreclit "Forever Young" de chimisti, a fost creat de la un produs chimic găsit în sol pe Insula Paştelui, unul dintre locurile cele mai îndepărtate de pe Pământ şi 2000 mile în largul coastei Chile.
It was used in experiments on children suffering from Hutchinson-Gilford Progeria Syndrome (HGPS), a rare genetic condition in which ageing is hyper-accelerated and sufferers die of “old age” at around 12 years. Acesta a fost folosit în experimente asupra copiilor care suferă de Hutchinson-Gilford Progeria (Sindromul HGPS), o boala genetica rara, în care îmbătrânirea este hiper-accelerat şi suferinzi mor de "bătrâneţe" în jurul valorii de la 12 ani.
HGPS causes a dangerous process whereby a protein called progerin builds up in every cell of the body, causing them to age prematurely. HGPS provoacă un proces periculos prin care o proteina numita progerin se acumulează în fiecare celulă a corpului, făcându-le să imbatranesc prematur.
Rapamycin cleaned the cells of progerin, which swept away the defects and left healthy cells. Rapamicinei curăţat celulele de progerin, care a măturat defectele şi stânga celulele sanatoase.
Researchers in the United States, who include Francis Collins, a pioneering genetic scientist and collaborators from Harvard Medical School, are expected to start looking at whether the drug could be used more widely, after similarities between HGPS and the normal ageing process were uncovereCercetatorii din Statele Unite, printre care se numără Francis Collins, un om de stiinta de pionierat genetice şi colaboratori de la Harvard Medical School, sunt de aşteptat să începi să cauţi la dacă medicamentul ar putea fi folosit pe scară mai largă, după asemănări între HGPS şi procesul normal de imbatranire s-au descoperit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...