26 iulie, 2011

CALATORIA IN TIMP ESTE IMPOSIBILA

Fizicienii chinezi au facut un experiment si au constatat, ca un efect nu se poate produce inaintea cauzei sale, asa cum estima si Albert Einstein.
Ei sustin ca nu se poate calatori in timp.
Altii sustin ca omenirea nu e pregatita pentru acest salt tehnologic.
Incerc sa fac un mic exercitiu de imaginatie.Sa presupunem ca traiam acum 200 de ani, aveam parte de informatiile din acel timp si inteligenta specifica acelei perioade.Nu as fi putut anticipa niciodata ca o racheta ar putea ajunge in spatiul cosmic sau o telecomanda fara fir ar deschide un televizor sau un calculator, ar putea rezolva probleme care noua ne-ar lua secole intregi.
Cu informatiile din acest moment deduc, ca aceasta calatorie in timp, este imposibila pe pamant, aici unde timpul si spatiul au repere de masurare foarte bine determinate.
Dar nu as putea intui, in alt loc din univers relatia de interdependenta intre timp, spatiu si loc, fiindca locul care influenteaza spatiul si timpul nu au repere de masurare bine determinate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...