27 august, 2011

CAUTAREA IDENTITATII

Mai devreme sau mai tarziu, toti cautam sa fim mai buni, sa evoluam intr-un mod simplist, dar progresiv, alaturi de cei dragi, cei care ne dau acea energie de care avem nevoie la un moment dat.
Motivatia este aceea care ne da dreptul sa visam, sa speram si intr-un final sa realizam acele aspecte care ne intereseaza in mod deosebit.Cine ne motiveaza?De obicei, persoanele de langa noi, asa cum sunt parintii, fratii, copiii.Dar ce ne facem atunci cand acest lucru numai este suficient si inca nu am reusit sa atingem nivelul dorit.
Aici intervine imaginatia, dorinta de supramotivare, depasirea unui prag, stabilit genetic, dar care in anumite conditii, poate fi eliminat spre binele nostru.
Ne depasim conditia, cand gasim ceva in plus, fata de semenii nostri si aici intervine, eul nostru interior, care ne da solutii atunci cand ne asteptam mai putin.
Cautarea identitatii in trecut intr-o persoana de a doua generatie, care ne-a fascinat, ne-a impresionat si asupra caruia am meditat la un moment dat, el fiind un reper de experienta acumulata si folosita pragmatic in scop familial.
Sunt destul de motivat sa cresc si cand nici macar acest lucru nu ma mai ajuta, merg mai departe...si mai departe, pana unde...pana ating tinta propusa, indiferent de locatie sau timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...