08 august, 2011

EVALUAREA TRECUTULUI

Motto propriu: trecutul ultima veriga din lant, care intregeste cercul amintirilor;
Trecutul ne defineste ca persoana si ne contureaza personalitatea adanc inradacinata in subcontientul nostru.Primii pasi din viata, reflectati prin ochii altcuiva, adolescenta specifica vietii intiparita in memoria de lunga durata, examene ale vietii, atat la propriu, cat si la figurat, se reflecta in amintiri uitate, dar reintroduse in memorie, in diferite perioade din viata.
Este adevarat ca nu retinem din trecut decat momente care au reprezentat ceva la un moment dat, fie ca au fost evenimente placute sau mai putin placute, ele interfereaza si vibreaza cu emotiile din subconstient.
Evaluand trecutul intr-un mod profesionist, obiectiv si matur, putem spune ca evenimentele pozitive, sunt coloana noastra vertebrala care accede spre o evolutie ulterioara ca persoana sigura pe sine si pe calitatile ei, iar evenimentele negative sunt pasi care ne trag inapoi, sunt repere inca nerezolvate care ne apasa si ne mananca din energia de zi cu zi.Nu putem sa substituim o stare de normalitate si echilibru interior, decat in momentul in care acceptam trecutul cu partile bune si rele ca facand parte din viata noastra, dar detasandu-ne oarecum de posibilele emotii care ne-ar putea marca in viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...