21 octombrie, 2011

TURNUL CHINDIEI DE LA TARGOVISTE

Motto propriu insusit si asumat:Suntem calatori pe acest pamant, cautam raspunsuri si in final trecem la un nivel urmator.

Fiind in trecere prin Targoviste, vechea capitala a tarii, nu puteam rata sa vizitez turnul chindiei, curtea domneasca si manastirea dealu.
Mai jos expun doua poze, una reprezentand Turnul Chindiei si o poza facuta din turn.



Tinand cont ca constructia isi are originea pe la anii 1500, a fost interesant sa ascult vreo 30 de minute un ghid informat, dedicat si jovial, care se potrivea si asorta cu trecuturile acestor locuri de demult.
Trecutul ne fascineaza si incercam sa aflam cat mai multe informatii din acele vremuri.Este adevarat ca tehnologia si logistica ne permit acest lucru si profitam din plin.
Atunci cand numai gasim raspunsuri, trecutul e ultima veriga din lant, care odata descoperita ne poate da detalii despre viitor.Intelegand trecutul in forma bruta, ne putem forma o idee mai putin deformata despre viitor.
Odata la 100 de ani, timpul sta in loc si are loc reluari de idei, forme, energii in locuri noi, cu tehnologii avansate, dar cu aceeasi nuanta a evenimentelor derulate in timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...