19 decembrie, 2011

INDICELE DE MASA CORPORALA VERSUS PROCENTUL DE GRASIME CORPORALA

Motto propriu insusit si asumat: informatia inseamna putere, dar nu orice informatie!
Pe internet in motoarele de cautare gasim foarte multe informatii, nu intotdeaua informatia pe care o cautam si pe cea adevarata.In acest caz trebuie sa avem intuitia de a discerne, de a interpreta si de a gasi intr-un final informatia dorita in urma unei analize rationale si punctuale.
Indicele de masa corporala a fost pentru mult timp, un indice ce reflecta factorul de risc al sanatatii.
Dar la un moment dat s-a ajuns la cazul punctual in care un culturist avea acelasi indice de masa corporala cu un supraponderal.In acest caz s-a revizuit problema, prin luarea in calcul a taliei, a tensiunii arteriale, a glicemiei, a colesterolului, pentru a ne forma o imagine de ansamblu buna asupra sanatatii.
Si in final s-a ajuns la procentul de masa corporala, care reprezenta realitatea asupra factorului de risc al sanatatii.In acest caz, s-a luat in calcul:greutatea, inaltimea, anii, sexul, talia la buric, talia la solduri, talia la gat, dimensiunea antebratului, dimensiunea incheieturii mainii.
Cu toate aceste date, se poate ajunge la un calcul mai exact, cu o eroare foarte mica, asupra riscului de a dezvolta pe termen lung, boli cronice sau cancer.
Am eu un principiu la care tin foarte mult si o sa il repet mereu: nicio teorie nu e perfecta, dar e mai mult decat nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...