12 decembrie, 2011

INTERVIU PSIHOLOGIC PASIV SI AGRESIV

Imaginativa ca participati la un interviu pentru angajare si desi v-ati pregatit pentru toate intrebarile tip capcana posibile studiate pe net, gen:
  • cate avioane circula in lume, in acest moment;
  • cate mingi de tenis intra intr-un birou;
  • care sunt punctele tale slabe;
Firmele cunoscute care au resurse financiare deosebite, au un birou de recrutare personal cu oameni foarte bine pregatiti, care te pot testa intr-un timp scurt, urmarind spontaneitatea, siguranta de sine, increderea in fortele proprii si nu in ultimul rand, rezistenta la stres, cauta cei mai pregatiti oameni pentru slujbe bine platite.
Pe viitor, se va ajunge la un asemenea nivel, incat se va ajunge pana la un interviu psihologic pasiv si agresiv.Sa ne imaginam un asemenea interviu: doua persoane realizeaza un interviu unui candidat in modul urmator, unul pune intrebarile si celalant incearca sa ii distraga atentia, cu o mimica expresiva, in acelasi timp, apare o a treia persoana care aduce la cunostinte celor trei persoane, ca e un incendiu in firma si in curand totul va exploda.
Se va ajunge la un asemenea nivel, incat persoanele care recruteaza personal, dornice de afirmare, vor cauta mereu teste care mai de care mai ciudate si fara rezultate, in ideea gasirii unui candidat ideal, care oricum nu exista.
Eu cred ca un CV si un interviu deschis, e suficient pentru o evaluare in timp real a candidatului si cel mai important e perioada de proba, care face cat cele mai inteligente intrebari capcana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...