17 ianuarie, 2012

PARADIGMA ANTAGONISTA

Motto: atunci cand cuvintele par inselatoare, atunci semnificatia lor nu poate fi decat una diversionista!

Daca ar fi sa explic titlul articolului la un nivel academic, as putea spune ca paradigma antagonista este un ansamblu asociativ de elemente sau grupuri aflate in contradictie, care poseda intre ele relatii virtuale de substitutie si care prezinta interese fundamentale opuse.
Daca ar fi sa explic titlul articolului in limbaj popular, as spune ca popupatia care protesteaza in acest moment in Romania, provine din grupuri cu interese diferite si care in timp, cauza initiala va provoca un alt efect, neprevazut initial, de grupul initiator principal.
Protestul spontan, a unei multumi, nu este niciodata intimplator si cu o anumita cauzalitate, este ajutat din exterior, sustinut si completat, pana ajunge sa devina de necontrolat in final.
Poti induce o idee in constiinta unei multimi, dar pe termen lung nu poti anticipa directia si forma de protest, astfel incat sa ai vreun avantaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...