10 ianuarie, 2012

STUDIILE DE SPECIALITATE

Motto: informatia inseamna putere, dar informatia gresit interpretata poate sa ne faca nefericiti!

Avem tendinta de a citi ultimele noutati in studiile de specialitate, de obicei pe segmentul sanatate, psihologie sau stiinta.
Azi am citit in Le Monde, ca aspirina in doze mici, prescrisa de medici, este foarte buna pentru cardiaci, dar nu foarte buna pentru oamenii sanatosi.Cum se poate asa ceva?
Toate medicamentele luate pe un interval de timp semnificativ, aduc cu ele pe langa beneficii si efecte secundare.Adica, ele fac si bine si rau in acelasi timp, dar procentajul in cazul unei persoane cu probleme, reflecta ca beneficiile intrec efectele daunatoare.
Ideal este ca sa nu luam niciun medicament, atat timp cat nu mostenim boli genetice sau avem boli cronice.Dar chiar si in aces caz, putem incerca si alte metode.
Prima data trebuie sa ne impacam cu noi insine si apoi ne schimbam stilul de viata, urmand un mod de viata sportiv si cu o dieta bazata pe fructe si legume.
Tot ce spun eu, e doar o teorie, dar e ceva de bun simt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...