13 martie, 2012

LISTA DE PRIORITATI

Motto propriu, insusit si asumat: in 99% din timp rezolvam probleme minore, in loc sa ne concentram pe 1% probleme importante!

Nu e un secret, ca toata lumea incearca prima oara sa rezolve intr-o zi cat mai multe probleme minore, ca si cum de fapt ele ar fi cele mai importante.Cum ne afecteaza viata acest defect incomod, superficial, greu de controlat si autoeducat, va voi spune in continuare.
Daca am avea o agenda cu o lista de prioritati, putina vointa, am putea sa stabilim niste reguli simple, de la care sa nu ne abatem, desi sa fiu sincer, in doi, ar fi mult mai usor de rezolvat.
Atunci cand nu ne iese pasenta, cel mai simplu mod, de a ne justifica nereusita, ar fi sa gasim motive puerile, jalnice cum ar fi, lipsa de timp, vina celor din jurul nostru sau stresul cotidian.
Nu e usor sa incerci sa controlezi aspecte ale vietii, care necesita concentrare, energie suplimentara si nu in ultimul rand arta de a trai intr-un mediu de necontrolat.
Viata este un sir complex de evenimente cu care interactionam intr-un mod aleatoriu, fractalic si distinct de constiinta noastra cea de zi cu zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...