29 martie, 2012

OBIECTIV VERSUS SUBIECTIV

Motto propriu, insusit si asumat: nu putem fi obiectivi cu noi insine, dar si cei neutri pot fi subiectivi!

Se spune ca nu putem fi obiectivi cu propria noastra persoana si in acest caz apelam la persoanele de langa noi, care ne cunosc foarte bine sa ne spuna calitatile care nu ne pun in valoare si pe care ar trebui sa facem un efort sa le indreptam si nu sa le mascam.
Intotdeauna avem o imagine conturata despre noi aproape perfecta, fiindca daca am gandi altfel, numai am avea incredere in noi si in propriile forte.
Dar ce ne facem atunci cand noi stim deja ca suntem dificili, incapatanati si poate putin egoisti si posesivi si lista nu se termina, fiindca mai apar si cei de langa noi si completeaza lista, in final ajungand sa ne punem mari semne de intrebare in legatura cu zestrea noastra cu care nu ne putem lauda.
Nimeni nu poate simula la nesfarsit o stare de fapt care nu exista, in acest caz ne autoeducam intr-un format ingenios si autocontrolat specific felului nostru ideal de a fi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...