23 mai, 2012

BUNASTAREA MATERIALA

Motto propriu, insusit si asumat: mi-ar place sa fiu bogat, dar lipsa lor nu m-ar face nefericit!

O vorba din popor spune, ca fericirea trece prin stomac, dar nimeni nu a specificat de cati bani are cineva nevoie sa fie fericit.Oamenii sunt diferiti, nu exista un instrument de masurare a fericirii si nici o prejudecata legata de numarul banilor necesari pentru a vedea viata intr-o lumina optimista.
Sa luam un exemplu din viata reala si sa tragem concluziile necesare stabilirii unui principiu de viata.
O familie munceste 15 ani pentru casa mult visata.Ea este proiectata, realizata exact cum si-a dorit familia respectiva.Dupa doi ani de fericire aparenta, apare un vecin care isi inalta langa vila un bloc cu 10 etaje si brusc fericirea s-a terminat.
Consider ca fericirea nu este legata neaparat de bunastarea materiala, ci mai degraba de controlul vietii in general in cel mai mic detaliu.Cand o rotita nu merge bine, totul se naruie precum un castel de nisip sub actiunea valurilor.
Ideea este ca nu putem tine totul sub control, dar putem lupta sa ajungem la un echilibru intre dorinta si putinta, fara a ne a afecta universul propriu construit in ani de zile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...