14 mai, 2012

CURIOZITATE INTERZISA

Motto propriu, insusit si asumat: lucrurile de zi cu zi ma plictisesc, dar ceva interzis mi-ar capta atentia!

Societatea e construita din reguli morale insusite in totalitate sau partial de toata lumea.Statul este garantul ducerii la bun sfarsit a acestei sarcini, deloc usoare.
In acest caz putem spune cu certitudine, ca cineva are grija sa ducem o viata ideala, in care valorile de orice fel primeaza inaintea emotiilor, care pana la urma nasc defecte, radacini negre greu de indepartat din cultura oricarui popor.
Atunci cand ne plictisim de bine, alegem implicit raul, adica partea interzisa, cenzurata, ascunsa in cele mai indepartate colturi ale lumii.
Tentatia de a incerca mereu altceva, e ascunsa bine in subconstient si ea revine in constiinta noastra periodic, ca si cum ar face parte din felul nostru de a ne exprima.
Curiozitatea interzisa pentru mine, reprezinta tot ce e diferit in culturile popoarelor, intelegand cauza diferentelor, imi asum un adevar la care aspira toata lumea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...