04 mai, 2012

REFLECTII INTERIORIZATE ASUPRA CUMPARATURILOR

Motto propriu, insusit si asumat: cumparaturile de valoare mica le facem din automatism, cumparaturile scumpe le facem cu o mica strangere de inima!

Cu cat valoarea lucrului cumparat este mai mare, cu atat avem tendinta de a ne gandi mai mult inainte de a face achizitia.Oricat de echilibrati am fi, o mica emotie ramane si ne facem sa ne indoim la inceput de alegerea facuta.Reflectam mai mult asupra lucrurilor minore la inceput, in timp luand decizia ca miezul lucrului e cel mai important.
Sa ne gandim la un scenariu real, din viata de zi cu zi!
Sa ne gandim la o pereche de adidasi.Gasim in magazine adidasi de 5, de 3, de 2, 1,5 si de 0,7 milioane de lei.Bineinteles ne plac mai mult cei de 3 si 5 milioane.Sa ne gandim ca ne putem permite si de 5 si de 3, dar exista multe suspiciuni daca e cea mai buna alegere si e sanatoasa sa alegem cei mai scump, in conditiile in care pe termen lung avem nevoie de bani in alta parte, poate la cumpararea unui apartament sau unui depozit bancar pentru zile negre.
Luam decizii in cunostinta de cauza si nu numai, desi uneori mi-as dori sa traiesc clipa la maxim, ca si cum viitorul a fi oricum roz!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...