03 iunie, 2012

EFECTELE CAMPULUI ELECTROMAGNETIC

In continuare va voi prezenta unele din efectele campului electromagnetic, care ma vor ajuta pe viitor la stabilirea unor teorii.Acestea sunt efectele difuziei electromagnetice cvasistationare armonice permanente in conductoare masive.Marea noutate la aceste efecte este ca la curentul variabil in timp, fata de curentul continuu, densitatea de curent se distribuie neuniform pe suprafata conductorului.

Efectul de bucla = intr-o spira circulara groasa curentul sinusoidal in timp se repartizeaza cu densitate mai mare pe fata interioara si mai mica pe fata exterioara.
Efectul de ecranare electromagnetica = in regim electrostatic anularea campului electrostatic produs din exteriorul suprafetei se obtine prin metalizarea suprafetei si similar, o folie feromagnetica de permeabilitate infinita anuleaza campul magnetic stationar produs din exterior si constituie un ecran magnetic.
Efectul de levitatie electromagnetica = prin introducerea unui conductor masiv in camp  magnetic variabil in timp, se poate determina cel putin o regiune in camp, in care rezultanta fortelor de interactiune dintre curentii turbionari si campul inductoric sa fie egala cu forta de gravitatie, in acest fel, conductorul in stare de echilibru, pluteste in camp magnetic exterior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...