20 iulie, 2012

SUPARARE VERSUS INDIFERENTA

Motto propriu, insusit si asumat: pentru mine supararea a murit, dar s-a nascut in loc indiferenta!

Viata ne ofera uneori surprize si nu intotdeauna placute.Cosmarul cel mai mare a unei persoane este sa se confrunte, la un moment dat in viata, cu o problema atipica aproape imposibil de rezolvat.Practic avand o problema fara rezolvare, te invarti intr-un cerc vicios si mergi din greseala, in greseala.Dar, din bucurie, ce nu te omoara,te face mai puternic.
In logica mea simplista si practica, supararea nu isi gaseste rostul, este ascuns intr-un ungher indepartat al constiintei mele si ferecat cu 100 de lacate, dar in loc a aparut indiferenta, o trasatura mai periculoasa, dar relaxanta, atunci cand stii sa jonglezi cu ea.
Atunci cand putem controla emotii, raspunsuri la stimuli, ne permitem luxul sa riscam situatii apriori periculoase, dar care nu iti pericliteaza totusi viata.
Viata e un dar si nu ne putem juca cu ea, dar putem calcula probabilistic in favoarea noastra, rezolvarea unor evenimente potential periculoase, astfel incat sa simtim ca atunci cand nu risti, nu castigi niciodata, dar nici nu pierzi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...