04 august, 2012

MIGRAREA OAMENILOR

Motto propriu, insusit si asumat: in trecutul indepartat, migrarea era un proces specific pasarilor si pestilor, acum procesul s-a extins si la oameni si animale!

Ieri eram in maxi-taxi si fara sa vreau am asistat la o discutie intre o persoana de sex feminin si doi copii in limba italiana.E mai putin important, cine erau persoanele, este mai interesant de subliniat, ca daca in trecut era ceva normal sa aud convorbiri telefonice in limba italiana, acum procesul se pare ca a luat amploare.Mi se pare normal, ca pentru un trai decent, persoanele mai ambitioase, care au incredere in fortele proprii, sa plece in alte tari pentru un trai mai bun.
Este normal ca ei sa revina inapoi in tara, in vizita, pentru perioade mici sau mai mari.
Daca ar fi ceva de retinut, am putea spune ca dupa mii de ani de evolutie, ne intoarcem la inceputuri si acest lucru se intimpla tot din vina noastra, deoarece democratia inseamna mai putina educatie si bun simt, iar aceste doua aspecte impreuna duc la o veriga lipsa in exprimarea noastra si drept consecinta se reflecta printr-o conducere a statului care nu ia in calcul bunastarea semenilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...