27 august, 2012

REALITATEA AUGMENTATA

Motto propriu, insusit si asumat: realitatea augmentata reprezinta perceptia granitei dintre real si virtual!

Doi studenti din Ierusalim au creat un film de scurt metraj, numit Sight, care se merita a fi vizionat.
Ei spun ca in viitorul apropiat,  vom fi inconjurati de realitate augmentata si vom trai tot mai putin in viata reala.Creatorii productiei, Erna May-raz si Daniel Lazo, cred ca totul s-ar putea schimba in viitor: peretii locuintelor vor avea picturi sau alte obiecte virtuale, iar casele vor fi mobilate minimalist. Vom controla totul cu ajutorul unor lentile speciale care ne permit sa vedem diferitele elemente din jur.
Ideea acestui film, este ca omenirea va trai preponderent intre doua lumi, una reala si una virtuala si vor incerca sa reziste si sa se adapteze unui mediu intr-o continua schimbare.
Tin minte ca in anul 2000 am intrat prima oara pe internet.Am fost acaparat de ceva nou, incepand cu informatiile de peste tot, cu site-urile de socializare,  chat,  messenger,  blogg si nu in ultimul rand cu facebook.O mica parte din viata noastra se desfasoare in virtual, intr-un cerc inchis care nu ne dezamageste niciodata.
Ideea este ca tentatia este mare si in lipsa de preocupari serioase putem cadea oricand intr-o panta, care poate duce intr-o directie gresita, pentru oricare dintre noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...