25 octombrie, 2012

EFECTUL PLACEBO

Motto propriu, insusit si asumat: 90% din boli sunt de suflet, aici efectul placebo are sanse de reusita 100%!

99% din bolile cu care ne confruntam in decursul vietii si pe care le consider boli acute, pot fi trecute si fara medicamentatie si prin efect placebo, din punctul de meu de vedere.Fiecare avem o gena, unii sunt optimisti din fire si lor li se poate aplica cu succes efectul placebo, altii sunt pesimisti si au nevoie de medicamentatie sa treaca peste boli.Tinand cont ca creierul este motorul organismului, sa treci de o boala, este nevoie de un psihic bun si de un optimism fara bariere si astfel, totul e mult mai usor.Mentionez ca mai conteaza si parametrii fizici, psihici si emotionali din acel moment, pentru reusita in timp record.
„Efectul placebo” este un fenomen dinamic, cu multiple variabile, in care factori ca personalitatea, cognitia, conditionarea influenteaza organismul uman prin mecanisme inca putin clarificate. Nu exista un consens in definirea termenilor de „placebo” si „efect placebo”, dar din variatele abordari existente se poate afirma ca „Placebo” este orice procedura terapeutica sau o componenta a acesteia despre care nu a fost demonstrat ca administrarea sa ar produce o activitate fiziologica sau psihologica specifica, menita sa imbunatateasca starea de sanatate a pacientului in cazul afectiunii tratate.
Efectul placebo nu este imanent, are actiune externa, deoarece noi insine nu ne putem pacali creierul, dar il putem programa sa fie mereu la standarde inalte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...