05 octombrie, 2012

SCRISOARE DESPRE DUMNEZEU - ALBERT EINSTEIN

Motto propriu, insusit si asumat: nu sunt geniu, nu fac parte din mensa, imi vine greu sa il contrazic pe Albert Einstein!

Savantul de origine germana, Albert Einstein, a scris o scrisoare in anul 1954, ce urmeaza sa fie vanduta pe celebrul site ebay.com pe suma de 3 milioane de dolari.O parte din continul lucrarii, o expun in continuare:
"Pentru mine, cuvântul «Dumnezeu» nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea."
Nimeni nu stie adevarul absolut.Nu stiu sa fac diferenta intre un fals abstract si un fals absolut sau sa percep nivelul de adevar dintr-un fals absolut, in acest caz, nu reusesc sa imi dau seama daca exista ceva mai presus de fiinta mea.
Nu sunt ateu, nici un mare credincios, nu sunt nici protestant si nu cred nici in Albert Einstein, asa cum cred ca exista binele si raul, lumina si intunericul, asa cred ca exista si ce isi doresc toti sa existe!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...