01 octombrie, 2012

STRESUL PROFESIONAL VERSUS STRESUL PERSONAL

Motto propriu, insusit si asumat: intr-o lume tot mai dinamica si complexa, neincrederea in fortele proprii creeaza premizele fortarii depasirii conditiei umane si implicit apare stresul!

Profesia si familia sunt doua directii care aparent nu se intersecteaza, dar sunt egale in valoarea imaginata la un moment dat.Stresul poate apare atat pe plan profesional, la locul de munca, cat si pe plan personal, in activitatile desfasurate dupa munca.
Stresul pe termen lung duce inevitabil la dereglarea functiilor fizice, psihice si emotionale si implicit ajunge ca persoana in cauza sa se imbolnaveasca.
Nu e important de retinut cauzele care conduc la stres, insist sa cred ca e mai bine de stiut cum sa stam departe de stres.
Stresul poate fi inlaturat printr-o combinatie potrivita de exercitii fizice, o dieta echilibrata, optimizarea petrecerii timpului liber, imbunatatirea abilitatilor sociale si nu in ultimul rand, e important sa avem un hobby, sa facem ceva ce ne place.
E important sa citim,e mai bine sa si tragem concluziile de rigoare intr-un context in care orice informatie in plus, mai tarziu face diferenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...