30 noiembrie, 2012

AUTOMATISM

Motto propriu, insusit si asumat: automatismul este drumul cel mai scurt, cu rezultatele dintre cele mai bune!

Sunt multe lucruri zilnice, pe care nu ne place sa le facem.Consider ca este suficient sa ne straduim o luna, zi de zi, sa le facem si apoi, va fi mai usor, fiindca vor fi integrate in automatism.
De multe ori, dimineata, numai tin minte daca am inchis usa cu cheia, dar acest lucru se intimpla, fiindca o fac din automatism, un gest reflex, care nu ne solicita deloc.
Conform dex automatism este o inlănțuire de reacții care se desfășoară fără controlul centrilor nervoși superiori; mișcare, gest stereotip la care nu participă conștiința.
Persoanele care sunt inzestrate genetic, atunci cand se comporta natural, fac totul din instinct si nu fac niciun efort sa realizeze mici activitati de complexitate ridicata.Alte persoane,trebuie sa munceasca sa ajunga la acel punct, fiindca asa e viata!
Nu regret nimic din trecut, dar e posibil sa regret in viitor, trecutul anterior daca nu fac totul asa cum trebuie.Nimic nu e imposibil, nimic nu e special, totul e la indemana noastra a tuturor, trebuie doar sa vrem, sa ne creeam un automatism care sa ne conduca la ce ne dorim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...