28 noiembrie, 2012

CUMPANA

Motto propriu, insusit si asumat: viata nu e un sir de optiuni, aici e vorba si de sansa!

Cumpana = incercare la care este supus cineva in decursul timpului.
O viata de om poate insemna minim 60 de ani, daca luam o medie, in aceasta perioada viata ne incearca si cred cu tarie ca doar sansa ne face sa ajungem nevatamati la o varsta respectabila, la care aspira orice om normal.
Atat timp cat ai un scop in viata, duci o viata cumpatata alaturi de cei dragi, sunt sanse reale sa ajungi la un nivel, care la prima vedere pare de bun augur.
Daca ma intorc in trecut, depistez cel putin doua ocazii, in care viata mea, a fost in cumpana.
Prima oara a fost din cauza ca eram prea tanar si fara prea multa minte si a doua oara, fiindca timpul face ca probabilitatile sa ia o forma a irealului, este greu sa preconizezi lucruri care la prima vedere par aproape de neinchipuit a se infaptui.
Dar, ca intotdeauna, pe masura ce inaintam in varsta, ne dam seama, ca ce nu ne omoara, ne face mai puternici, ne reconsideram optiunile de alegere a actiunilor evenimentelor viitoare in functie de periculozitate, practic evaluam riscul din punctul de vedere al experientei anterioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...