16 noiembrie, 2012

PUNCTE TARI VERSUS PUNCTE SLABE

Motto propriu, insusit si asumat: indiferit de domeniul studiat, e ceva vital sa iti cunosti limitele!

Prea mult optimism strica, prea mult pesimism te face nefericit.Sa fii realist in tot ceea ce faci, indiferent ca te referi la domeniul personal, profesional sau te referi la propriul organism, trebuie sa iti cunosti limitele, punctele tari si punctele slabe si sa actionezi in consecinta.
Punctele tari de obicei, bine subliniate, mascheaza, limiteaza punctele slabe, asta si in functie de priceperea celui care jongleaza cu ele, in perspectiva indeplinirea unei actiuni prestabilite anterior.
Atunci cand nu stapanesti un domeniu la perfectie, astfel incat sa traiesti din asta, trebuie sa te specializezi in cat mai multe job-uri astfel incat sa devii oarecum cu potential pentru piata muncii.
Am citit multe articole, dar cele mai multe au substrat teoretic, practic sa aplici teoria intr-un mediu cotidian cu o dinamica ritmica, e aproape imposibil de indeplinit.
Increderea in fortele proprii, speranta, sansa sunt variabile deloc de neglijat si daca mai adaugam flerul, relatiile, munca depusa, ne apropriem de un ideal, o persoana multifunctionala cu parametri optimi, fiindca ca si oameni asta incepem sa devenim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...