23 decembrie, 2012

COMPROMISUL

Motto propriu, insusit si asumat: viata te invata inca de mic, ca esti supus compromisului la un moment dat, intr-un mod fara cale de intoarcere!

Indiferent ca vorbim de viata personala sau cea profesionala, facem compromisuri.
Ele sunt atunci cand exista relatii de socializare si anume, cazurile care ne intereseaza cel mai mult, sunt cele din casnicie si familie.
Conform dex, compromisul este un acord bazat pe cedări reciproce, in orice situatie.Acum imi dau seama eu, ca cel mai des motiv prezent in divorturi este nepotrivirea de caracter si daca vrem sa intram mai adanc in detalii, amandoi sunt orgoliosi si nu cedeaza si intervine ruptura.
E o arta sa traiesti in casnicie, e o arta sa faci un compromis fara sa devii nefericit sau frustat, e o arta sa iti alegi perechea potrivita, in conditiile in care simti, cine ar ceda mai mult, fiindca sa fim seriosi, la un moment dat cineva cedeaza mai mult, fiindca asa e in realitate, dar problema e cine cedeaza si de ce?
Viata e complexa, adevarul e ca sunt subiecte tabu, despre care lumea nu vrea sa vorbeasca, fiindca ar iesi la iveala partea mai putin placuta dintr-o relatie ipotetic ideala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...