22 decembrie, 2012

ROMANIA TE IUBESC - INTERVIU CU Arhiepiscopul Iustinian

Motto propriu, insusit si insumat: daca avem credinta, nu ne temem de nimic!

In cadrul emisiunii ''Romania te iubesc!'', jurnalistul Alex de la televiziunea Pro TV ia un interviu Arhiepiscopul Iustinian - pastorul credinciosilor din Maramures.La venerabila varsta de 92 de ani, arhiepiscopul inca este un suflet de copil, foarte lucid si foarte invatat, este o bucurie si o necesitate sa asculti invataturile lui.
Indiferent ca esti credicios sau ateu, sau ceva intre, fara sa fim ipocriti, trebuie sa invatam mereu din orice cultura, fiindca secretul fericirii e undeva pe acolo.
Singurul lucru pe care nu l-am inteles la un om atat de experimentat si trecut prin toate vitregiile vietii, la o intrebare simplista, dar foarte edificatoare si anume: parinte va temeti de ceva pe acest pamant, el a raspuns ca se teme de ispita.Nu vreau sa par critic sau carcotas, dar daca ai credinta, de ce trebuie sa te mai temi de ceva.
Uneori am senzatia ca nu pot interpreta mesaje, nu pot percepe niveluri de adevar dintr-o fraza, altfel nu imi explic, raspunsul parintelui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...