18 februarie, 2013

ANTRENAMENT AUTOGEN

Motto propriu, insusit si asumat: ca sa inveti sa folosesti organismul la potentialul lui maxim, intai trebuie sa inveti principiul de functionare!

Sistemul nervos al fiecarui om este compus din cel somatic si cel vegetativ.Diferenta dintre cele doua, este ca cel somatic coordoneaza controlul voluntar la functii cum ar fi mersul si vorbitul, iar cel vegetativ coordoneaza functii care nu sunt supuse controlului voluntar, cum ar fi, bataile inimii, respiratia, digestia.
Sistemul nervos vegetativ poate fi influentat prin autosugestii si imagini.Antrenamentul vegetativ se bazeaza pe acest principiu, printr-o succesiune de sugestii si imagini, care au drept scop modificarea functionarii organismului in vederea inducerii unei stari de bine.
In timpul unei reactii de stres, sangele are tendinta de a se aduna in trunchi si cap.Prin antrenamentul autogen, se urmareste vasodilatatia periferica de la maini si picioare, pentru a reduce cantitatea de sange din trunchi si cap.
Antrenamentul autogen este util in reducerea anxietatii, a stresului, a irirtabilitatii si a oboselii.
Antrenamentul autogen foloseste puterea de sugestie a sinelui, in dorinta de a pacali organismul si ai reda energia, in perioadele cu fluctuatii semnificative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...