25 martie, 2013

HARLEM SHAKE

Motto propriu, insusit si asumat: in fiecare an, descoperim un dans diferit care ne fascineaza intr-un mod vinovat!

Harlem Shake sau in traducere romaneasca Zgaltaierea din Harlem, pare la prima vedere un dans ireal care se desfasoara intr-un spital de nebuni.Un dans cu tenta erotica, care face sa ne minunam, cum de apar asemenea videoclipuri in televiziuni din toata lumea.
Dar cum apare aceste fenomen, intr-un mod foarte simplist.Pe cel mai mare motor de cautare de videoclipuri pe internet si anume youtube, la un moment dat, apar un numar record de vizualizari pe un videoclip si apoi acesta este preluat si difuzat mai departe de media, pana la urma acesta este marketingul, urmarirea nevoilor clientilor finali.
Anul trecut a fost Gangnam Style, acum Harlem Shake, peste un an de zile, cine stie ce mai apare.Harlem Shake mi se pare un dans care se aproprie de dansul din filmul Dirty Dancing, un dans murdar al paturilor sociale din periferia metropolelor.
Practic aceste dansuri noi aparute, sunt doar inceputul, astfel o sa apara un nou curent de folclor la nivel global, intr-un mod diferit de ce am fi putut intui pana acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...