14 martie, 2013

URGENTE VERSUS PRIM AJUTOR

Motto propriu, insusit si asumat: drumul catre succes, este munca, munca si iarasi munca!

Considerati ca stiti ce sa faceti in caz de urgenta?Va spun eu, ca nu!
Daca nu sunteti medic sau asistent medical si nu ati facut cursuri de crucea rosie, cel mai indicat lucru atunci cand aveti de a face cu o urgenta este sa sunati la 112, cel mai simplu mod si cel mai fericit, fiindca daca dorim sa ajutam persoana in cauza, exista  posibilitatea sa ii facem mai mult rau.
Orice manual de medicina explica pasii care trebuiesc facuti in caz de urgente si anume:
  • sunati la 112;
  • controlati functiile vitale ale victimei;
  • opriti orice hemoragie severa;
  • preveniti socul;
  • incercati sa intelegi ce s-a intimplat;
Pana aici totul e clar si corect.Din experienta anterioara, imi dau seama, ca intotdeauna exista omisiuni si chiar importante, ceea ce nu o sa gasim in nicio carte, este ca in orice urgenta trebuie sa fim calmi, pozitivi ca sa putem lua cele mai bune decizii.Niciodata cand te adresezi unei persoane intr-o urgenta, nu trebuie sa fii speriat sau agitat, fiindca nu faci decat sa transmiti frica mai departe.
Imi place sa citesc, sa extrag samburele, dar completez ce lipseste, prin prisma perceptiei proprii despre viata si sensul ei.

2 comentarii:

  1. Cateva mici completari...
    Prima data se asigura locul accidentului pentru salvatori, pentru victima si sa nu apara victime colaterale...
    Dupa verificarea functiilor vitale , in caz ca victima-i inconstienta si respira normal se pune victima in pozitie laterala de siguranta.
    In caz ca victima nu respira sau respira deficitar se incep manevrele de resuscitare prim 30 compresii cardiace si doua insuflatii...
    Toate aceste se pot invata si antrena la cursurile de Prim ajutor diseminate de ONG-urile cu acest specific ! Va asteptam cu placere si la noi .... www.asvsu.ro Succes !

    RăspundețiȘtergere
  2. Promit sa vizionez site-ul, in definitiv toata viata invatam, multumesc pentru completari!

    RăspundețiȘtergere

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...