25 aprilie, 2013

CHELTUIELI NEPREVAZUTE

Motto propriu, insusit si asumat: in majoritatea lunilor din an cheltuielile sunt previzibile si constante, uneori mai apar si cheltuieli neprevazute!

Fiecare avem un buget de venituri si cheltuieli pe casa, indiferent ca in casa locuieste o persoana sau mai multe.De obicei stim cat cheltuim si ne incadram in venituri.Dar uneori apar cheltuieli neprevazute, ce facem in acest caz.
Am observat ca fiecare se descurca cum poate.Stiti vorba aceea, fiecare cum isi asterne asa doarme.
Unii strang bani pentru zile negre si grele, altii au un card de credit, altii un descoperit de cont, altii un cont in banca, altii certificate de depozit, altii pun banii la saltea, altii se imprumuta pur si simplu, daca au de unde.
Cum este mai bine, nu cred ca exista un raspuns perfect sau ideal, ci mai degraba, ideea este atunci cand avem nevoie de bani sa ne descurcam cumva, fara prea multe batai de cap.
Sa prevezi un posibil eveniment care ne poate pune probleme e ceva ideal, e mai important in orice conditii sa rezolvam problema, fiindca in definitiv nu avem intotdeauna raspuns la orice intrebare sau putem previziona orice problema care poate apare in timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...