26 aprilie, 2013

FRIGIDER ARCTIC PROBLEME

Motto propriu, insusit si asumat: atunci cand nu dispui de informatia necesara, e bine sa apelezi la un specialist!

Acum 2 zile in urma, am avut probleme cu frigiderul, un arctic de 5 ani.Cum procedati in acest caz?
Ati putea sa cautati pe net, principiul de functionare si o sa invatati intai piesele componente si anume: un compresor ( motor ), un releu de pornire, un termostat si un condensator.Inveti si principiul de functionare si iti dai seama ca nu ai nici sculele necesare si nici orele de practica, ca sa poti repara ceva, numai pun ca la noul freon, mai nou, la contactul cu aerul si cu focul arde, fiindca ca sa faci probe, trebuie sa tai niste conducte din cupru, ceea ce cred eu ca nu e cazul.
Si inca ceva, nici un specialist nu va veni sa iti schimbe tie condensatorul, releul, sau termostatul, fiindca manopera e putina si ocazii de acest gen sunt putine si atunci mai mult ca sigur iti va schimba motorul.
Uneori chiar nu ai ce face si atunci ce trebuie sa faci.Te interesezi pe internet care e pretul corect, pentru operatia de schimbare a motorului si afli ca minumul e 2 milioane, iar de obicei se ia intre 2,5 si 3,5 milioane.In acest caz e bine sa dai 2 telefoane sau 3 sa negociezi cel mai bun pret odata, ca sa stii cat te costa maxim.Daca ai un prieten bun sau o ruda frigotehnist, ai sanse sa te coste foarte putin.
La fel ca si in casnicie, uneori este nevoit sa faci un compromis in lipsa de alternative si timp si mergi mai departe ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic, fiindca chiar daca te gandesti ca ai fost pacalit, nu te ajuta la nimic, mai mult iti dauneaza, privesti intotdeauna partea plina a paharului, poate motorul chiar era ars si mai bine dau 2 milioane decat 10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...