11 aprilie, 2013

VALUTA VERSUS COMBUSTIBIL

Motto propriu, insusit si asumat: unitatea de masura a valutei sau combustibilului, e tot banul!

Valuta si combustibilul, sunt doua lucruri diferite, dar atat de asemanatoare, cand vorbim de fluctuatia valorii de la o zi la alta.Trec in fiecare zi pe langa un peco si observ, mereu alt pret la benzina, dar cand crescator, cand descrescator, fara o logica anume. In acelasi caz se intimpla si cu valuta.Din cate stiu eu, pretul la barilul de petrol, nu depinde de euro sau dolar, asa cum valuta nu depinde de combustibil.Stau si ma intreb, cine calculeaza aceste preturi, ce algoritmi complicati de calcul, realizeaza astfel incat sa ajunga la o asa brambureala in preturi.
Dar, mai imi dau seama, ca lucrurile marunte daca le intelegi, poti trece la nivelul urmator si sa ai viziune peste orice lucru care pare imposibil de previzionat.
Viata e un flux de idei, intr-un ocean de vise, dar ce ne diferentieaza, este viteza cu care jonglam emotiile in dorinta de a pune mana pe produsul final, cu un consum minim de energie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...