11 iulie, 2013

CARD DE SALARII

Motto propriu, insusit si asumat: timpul trece si cand ma uit in urma, parca sunt un mamut!

Ma apropii de 40 de ani si cand ma uit in urma sesizez o viata de om cu bune si rele, pare o viata intreaga, ma simt de parca as fi o specie pe cale de disparitie, desi mai am 25 de ani pana la pensie, in acest rastimp mai poti trai doua vieti.
Tin minte ca la inceput primeam banii de la munca prin casier, ca apoi sa vina minunea tehnologiei si sa ii luam din bancomat.La prima vedere sunt numai avantaje, in sensul ca poti sa ei cat vrei, sa pastrezi, sa platesti la magazine cu el, totul e super ok.
Banca iti ofera o oferta diversificata de carduri, incepand cu cele de debit, de credit si terminand cu cel de cumparaturi.Mai sunt si dezavantaje, platesti comisoane la orice interogare, mententanta anuala vreo 40 de lei.
Dar dezavantajul cel mai mare este cand apare o problema in sistem si nu poti lua banii.
Anul acesta s-a intimplat de doua ori.Am cardul la o banca puternica, cu angajati cu salarii mari, dar se pare, ca uneori doar managementul conteaza.
As putea sa ma mut la alta banca cu cardul, dar din cauza birocratiei si frica ca pot pati acelasi lucru, incerc sa rezolv problema in alt mod.
Cand un sistem merge prost, improvizezi si gasesti scurtaturi si mergi inainte ca si cand nu s-a intimplat nimic, ca alte probleme apar oricum, important sa gasim o rezolvare la fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...