08 august, 2013

POVESTI NEMURITOARE CLASICE VERSUS MODERNE

Motto propriu, insusit si asumat: perceptia omului clasic, este putin diferita de cea a omului modern!

Acum 100 de ani povestile nemuritoare nu puteau fi decat o oglinda a binelui, ferecate intr-o colivie de aur, alaturi de niste spiridusi cu puteri supranaturale.
In ziua de azi, povestile nemuritoare ar putea fi formulate altfel, fiindca la un moment dat ele nu se mai intrepatrund cu realitatea mai putin incurajatoare care ne invaluie.
Copiii din ziua de azi, sunt mai bine ancorati in realitate, in acest sens si povestile ar putea capata o conotatie diferita in dezvoltarea lor ulterioara.
Lait-motivul acestui fapt, se deduce din probabilitatea ca fraza celebra ''...si au trait pana la adanci batraneti'', sa devina '' ....au luptat cu demnitate, chiar daca nu au trait pana la adanci batraneti''.
In acest sens, printesa ar putea deveni alcoolica sau demodata, cenusareasa ar putea fi excentrica sau supraponderala, iar sirena ar putea avea probleme de sanatate!
Tot ce e diferit si mai aproape de realitate, ne ajuta sa intelegem mai bine sensul vietii inca din adolescenta si ne face mai puternici in viitor, aceasta este directia care ar trebui urmata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...