08 decembrie, 2013

DISLEXIE

Motto propriu, insusit si asumat: dislexia un fenomen ingrijorator, provoaca panica printre viitorii parinti!

DISLEXÍE, dislexii, s. f. (Med.) Tulburare la citit manifestată prin modificarea cuvintelor, prin greșeli de lectură.
Toate persoanele cu Sindrom Down prezintă un anumit grad de dificultate de învățare (retard mental). Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta și este imposibil de apreciat în momentul nașterii cât de grav va fi.
AUTÍSM s. n. Stare patologică manifestată prin ruperea legăturilor psihice cu lumea exterioară și intensa trăire a vieții interioare.
Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (THDA) este o tulburare de comportament a copilului care se manifesta prin deficit de atentie si dificultati in desfasurarea unei sarcini.
Cosmarul oricarui parinte este sa aiba un copil care are una din afectiunile de mai sus.
Ca sa intelegi bine aceasta situatie, trebuie sa fi trecut macar 5% prin aceste probleme, altfel nu poti percepe fenomenul.
Anii trec si bolile acestea se inmultesc, fiindca trecerea de la omul primitiv care era liber si traia in stransa conexiune cu natura, la omul modern care traieste intr-un mediu virtual sau augmentat cu o dieta mai mult artificiala, face sa apara astfel de rateuri ale adn uman!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...