03 decembrie, 2013

PATIMA

Motto propriu, insusit si asumat: intr-o lume moderna, suma viicilor e constanta!

Patima conform dex online este obișnuință anormală nedirijată de voință și de rațiune.
Plecand de la afirmatia ca suma viciilor intr-o lume moderna este constanta, stau si ma intreb de ce intr-o lume primitiva nu existau vicii?
Exemple de vicii in imaginatia mea: alcool, fumat, femei, jocuri de noroc, ceva de care esti dependent si reprezinta ceva preponderent in societate si care este asociat cu patima.
Acum 5000 de ani, oamenii primitivi nu aveau vicii, fiindca exprimarea lor era una in stransa legatura cu natura.Dupa ani de existenta, omul a devenit cameleonic si ascuns sub o masca si-a camuflat instinctul primitiv, ajungand in final sa numai poata face distinctia corecta intre bine si rau.
Un om echilibrat nu are vicii, o persoana care se exprima natural nu are vicii, dar cine are gena perfecta sa ajunga la acest stadiu ideal?
Supusi presiunii din exterior si interior, ne rezumam in a distinge mici parti din adevar, folosind orice mai putin vointa si ratiunea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...