27 ianuarie, 2014

AUTOTROF

Motto propriu, insusit si asumat: uneori putem realiza lucruri imposibile, dar toate au un pret mare!

AUTOTRÓF, -Ă, autotrofi, -e, adj. (Despre organisme vegetale) Care este capabil să sintetizeze independent substanțe organice din cele anorganice.
Autotrofii sunt oameni care traiesc fara mancare si fara apa.Se estimeaza ca in lume ar fi vreo 3000 de oameni.Cei mai multi dintre ei, traiesc doar fara mancare solida, dar cu lichide.
S-ar presupune ca transforma energia solara in hrana.
Fiecare din noi, acumulam energie pentru a supravetui, cea mai mare parte din hrana solida, apoi din cea lichida, si apoi cate putin, de unde mai putem acumula, de la soare, din iubire, din cristale, de la alti oameni.
Sunt constient ca daca as trai fara hrana si fara apa, as fi practic o leguma, as hiberna non-stop.Nu mi-ar place o viata in care doar sa meditez si sa absorb energie solara pentru a trai.Nici macar acei oameni nu pot face eforturi intense fizice sau psihice, daca nu consuma hrana, sub orice forma ar fi aceasta.
Viata mi-a demonstrat ca bunicii mei care au trait peste 85 de ani, in ultimii 20 de ani, mancau foarte putin, aproape nimic, dar in acelasi timp erau si foarte sensibili la schimbarile climatului unde isi desfasurau viata si nici energia lor nu era una deosebita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...