25 ianuarie, 2014

PARADONTOZA - TRATAMENT NATURIST

Motto propriu, insusit si asumat: paradontoza o boala a lumii moderne!

Numai mancam sanatos ca acum 100 de ani, e normal sa avem carii la dinti, e normal sa ne punem lucrari dentare fixe sau mobile, e normal ca sa intre mancare sub gingii si sa sangereze.
In 10% din cazuri, paradontoza are ca si cauza o boala sistemica, aici e clar, trebuie inlaturata cauza.
In restul cazurilor, avem lucrari dentare fixe, care dupa 10 ani, gingiile sangereaza datorita resturilor ce intra sub lucrare si irita gingia.
Ce e de facut, va spun in continuare:
  • faceti sport si mancati sanatos;
  • periati dintii dimineata si seara;
  • seara puneti in 100ml de apa plata sau de izvor, o lingura de sare marina si bicarbonat de sodiu alimentar si clatiti vreo 2 minute;
  • suc de lamaie odata la 2 zile;
  • tamponati cu un betisor cu vata, cu tinctura de propolis gingiile, odata pe saptamana;
  • folositi o periuta de dinti speciala pentru paradontoza;
  • odata la 6 luni e bine, sa faceti detartraj la dinti;
Atunci cand va sangereaza gingiile, ideal ar fi sa luati 5 zile antibiotic augmentin si atunci veti observa ca cel putin o saptamana numai sangereaza deloc.Apoi e ideal e sa luati tratamentul de mai sus, pentru a mentine aceasta stare cat mai mult timp posibil.
PS: pasta de dinti GennaDent cu argila activa, creata de o firma romaneasca Vivanatura cu ingrediente 98% naturale da cele mai bune rezultate, intrucat neutralizeaza aciditatea din gura predispusa la cei cu paradontoza si inlatura in proportie de 50% si tartrul care are aceeasi cauza de formare!
PS: 16.12.2015 dupa 2 ani de la publicarea articolului, am aflat de la dentist, ca nu sufar de nicio paradontoza.La mine problema era, ca la lucrarea fixa, gingiile s-au retras si au intrat resturi pe sub lucrare si irita gingia.Paradontoza este cand gingiile sangereaza si dintii se misca, doar in acest caz!Dupa ce mi-am montat noua lucrare si s-a lucrat putin la gingiile infectate, ele sau vindecat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...