20 ianuarie, 2014

TOR - THE ONION ROUTER

Motto propriu, insusit si asumat: TOR calea spre internetul ascuns sau secret!

Motoarele de cautare clasice prin actualele browsere nu reusesc sa vada decat 4% din informatia existenta in retelele din toata lumea.Practic retelele mici anonime de un singur utilizator, informatia stocata acolo este ca si inexistenta.
E ca si cum am avea un internet cu informatii scanate si aprobate de autoritati, l-as denumi eu internet de suprafata, si un internet de adancime, cel ascuns, cel secret, ale carei informatii nu se doresc a fi accesate de publicul larg.
E ca si cum am avea o lume care traieste la suprafata, dupa niste reguli si o lume care traieste sub pamant, in care nu exista nicio regula, fiecare avand acces unde doreste, in functie de optiunea lui.
TOR sau The Onion Router este un software destinat accesarii si restului de informatii.
Stau si ma gandesc, pe zi ce trece, ca parca ne dorim ca totul sa fie mai complicat, sa para ca are un sens si apoi, apar alte noutati, care ne duc mereu pe alte piste, mereu in cautarea de nimic...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...