01 iulie, 2014

EXPERIMENT NR.1 = VIATA NATURALA VERSUS VIATA ARTIFICIALA

Inainte de a trage concluzii plecam de la un caz real, identificat de mine, ca fiind ideal in conditiile mentionate in titlu.
'' Cauza mortii a celui mai mare fizician al tuturor timpurilor, Albert Einstein, a reprezentat-o o fractura interna in zona abdominala, care a produs o hemoragie interna
Ar mai fi putut trai, insa a refuzat sa fie operat, spunand: „Vreau sa plec atunci cand vreau. Este de prost gust sa prelungesti viata artificial. Mi-am facut treaba, este timpul sa plec. O sa o fac intr-un mod elegant”.


Atunci cand ai un motiv pertinent pentru care merita sa traiesti in orice conditii, poti considera ca si o viata artificiala este de bun augur.
In conditiile in care selectia naturala este una majora, se merita sa ne folosim de mecanisme artificiale pentru a putea supravetui?
Eu consider ca pe termen lung, poti avea un avantaj, dar urmasii tai pot avea mai multe dezavantaje.
Putem folosi inteligenta artificiala, chiar daca ne pune viata in pericol, atat timp cat avem nevoie neaparata de ea, pentru a putea depasi un hop major in evolutia noastra de pe o planeta pe alta.



 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...