06 octombrie, 2014

DEFINITIA VALORII IN PICTURA

Motto propriu, insusit asumat: un reper al valorii este dictat de trasaturile intrinseci ale celor care vizioneaza o pictura!

Conform dex valoarea unei picturi rezida din efectul obținut  prin alăturarea a două sau mai multe nuanțe diferite ale unui ton.
Conform unei zicale populare, cei frumos si lui Dumnezeu ii place, dar cu toata acestea poti fi sigur ca la poarte raiului nu toti Sfintii o sa te aplaude!
Dupa mii de picturi vizionate, eram ferm convins ca cei mai buni pictori sunt cei care reusesc sa obtina o pictura frumoasa doar din nuante diferite ale aceleasi culori si inca cred ca nu sunt departe de adevar.Dar cum in istoria artei, acesta nu e un ideal, putem deduce ca valoare unei picturi consta din reflectia senina a celor care vizualizeaza.
Stau si ma intreb daca nu am avea repere, care pictura capteaza atentia si aplauzele celor prezenti, atat timp, cat oamenii in genere nu sunt obiectivi, nu au cultura generala si nu au extins frumosul ca stare de fapt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...