17 noiembrie, 2014

STIINTA VERSUS RELIGIA VERSUS LEGILE NATURII

Motto propriu, insusit si asumat: longevitatea nu depinde de gena, ci de principiile de viata proprii, insusite si asumate in timp!

Pe zi ce trece imi dau seama ca cei mai longevivi oameni de pe pamant, nu au fost cei mai inteligenti sau cei mai credinciosi!
Oamenii ii putem imparti in trei mari categorii:
  • cei care cred in stiinta si isi explica orice lucru, fenomen prin prisma ratiunii;
  • cei care cred in religie, au credinta si cred in puteri supranaturale;
  • cei care sunt naturali, sunt ei insusi isi creaza un echilibru asemanator legilor naturii;
Acum o sa incerc sa realizez exact cum gandesc fiecare in cazul unor boli mai grave.
Cel care se bazeaza pe stiinta, va gandi ca exista in viata lui un surplus de stres si oboseala si va incerca sa schimbe ceva in viata lui, inainte de a ajunge la medic, in ultima instanta.
Cel care se bazeaza pe religie, va crede cu tarie, ca cineva va avea grija de el si trebuie doar sa se roage si chiar daca merge la doctor, tot pe credinta se bazeaza.
Cel care se comporta natural, nu se imbolnaveste aproape niciodata, deci nu are nevoie de ceva in care sa creada ca sa se insanatoseasca.Si chiar daca se intimpla acest lucru, faptul ca este o persoana optimista, pozitiva, plina de viata, face sa se refaca de zece ori mai repede ca oricare altul.
Ca sa te comporti natural trebuie sa ai inteligenta emotionala, sa elimini grijile, sa imbraci emotiile intr-o energie pozitiva, inteligenta emotionala o mostenesti.
Atunci cand ne nastem, avem plusuri si minusuri, cei care reusesc sa accepte minusurile ca facand parte din viata lor, nu face decat ca ele toate sa devina alt plus.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...