27 decembrie, 2014

VIITORUL CULTURII

Motto propriu, insusit si insumat: sprijinul si seva culturii, vin din masa populara!

Cultura in contextul actual al unei migratii virtuale prin intermediul internetului poate asigura caldura unui suflet ratacit, unei copilarii triste si sarace, unui popor supus de prea mult timp represiunii pe toate domeniile, inclusiv pe cel al viselor si sperantelor.
Daca acum 100 de ani era la moda literatura comparata, de ce nu dupa 100 de ani sa punem pret pe cultura comparata.
Desteptarea demnitatii noastre nationale, a instinctului de dreptate sociala, a energiilor ancestrale amortite, este in cea mai mare masura efectul contactului cu culturile altor popoare, in contextul existentei internetului, care poate fi considerat ca o conversatie fara sfarsit la nivel mondial.
Imi place cultura proprie a unei tari, dar nu poti progresa decat daca iti extinzi repertoriu, chiar daca risti sa ai influente clare din alte culturi.
Nu putem da o concluzie definitiva asupra viitorului culturii, decat dupa ce epuizam toate resursele si intelegem pe deplin semnificatiile pe termen lung asupra multimii implicate in acest domeniu.
Viitorul culturii poate fi cultura comparata, aprofundata si extinsa in universitati la nivel de arta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...