30 aprilie, 2014

MIREASMA

Motto propriu, insusit si asumat: fiecare parfum, are o aroma diferita!

MIREÁSMĂ, miresme, s. f. 1. Miros plăcut și puternic, răspândit mai ales de plante și flori; parfum, aromă.
Acum 100 de ani, nu cred ca se folosea cuvantul parfum, ci mai degraba mireasma, care era prelucrata manual de femei in casa, cele care erau optimiste si pozitive si vedeau partea plina a paharului, din orice unghi.
Tin minte ca si bunica mea, uneori mai punea in apa, petale de trandafiri sa schimbe ambianta in camera, un truc folosit acum 35 de ani, care era pe atat de simplu, pe atat de natural.
Fiecare din noi avem un PH al pielii, astfel ca ni se potriveste o anumita mireasma, pe care ar trebui sa o percem din sute de arome diferite.
Problema apare atunci cand folosim acea mireasma, doar ca o folosesc si altii.E ca si cum ai face transfuzie de sange, tu ai grupa O1 si iti pui AB4.

29 aprilie, 2014

TIPARE VECHI

Motto propriu, insusit si asumat: spune-mi cu cine te intilnesti, ca sa iti spun cine esti!

Am citit azi un articol interesant si creez altul la fel.Se spune ca avem tendinta de a face prieteni care au aceleasi probleme ca si noi, fiindca ei sunt partea oglindita a noastra, numai ca noi nu ne dam seama.Nu stiu daca e chiar asa, niciodata nu mi-a placut sa fac greselile pe care le fac prietenii mei.
Dar poate sunt la alt nivel, oricum nu pot fi obiectiv cu mine insumi.
Deunazi credeam ca cel mai important lucru in lume poate fi deopotriva, fericirea, iubirea a orice, care duce la echilibrul interior, dar imi dau seama, ca toate aceste lucruri nu ar fi posibile daca nu ai informatia ca sa ajungi acolo.
Informatia curata, updatata, filtrata, este cel mai important lucru din lume, restul lucrurilor deriva din ea.Imi dau seama ca in ultimii zece ani, m-am autoeducat intr-un fel aparte, dar de fapt eu am cautat informatia, pe care am imprimato in functie de exprimarea mea ca om pe acest pamant.
Familia mea mi-a imprimat un tipar vechi, pe care l-am reprogramat si am ajuns la tiparul nou de azi!

28 aprilie, 2014

PROBLEME DE SUFLET

Motto propriu, insusit si asumat: ori problema are mai multe rezolvari!

Care sunt problemele reale cu care ne confruntam, care nu au suport moral intr-o lume dominata de interese meschine si de instinctul de supravetuire!
Cand problemele se inmultesc suntem coplesiti de ganduri, de emotii, de incertitudinea rezolvarii in timp util, dar uitam ca 99% dintre probleme pot suferea amanari, indiferent de context, cauza sau ajutorul din exterior.
Eu le numesc probleme de suflet, probleme cauzate de lipsa unui echilibru sau a unei afectiuni materne sau paterne.Cauza lor sunt grijile, presiunea si frica.Cand patrund in suflet, se intra intr-un cerc vicios, se deschide practic cutia pandorei si nimic nu pare sa mai aiba o iesire.
Cauzalitatea unui efect deformat de o constiinta la pragul de perceptie a lumii, poate infrange si cel mai puternic om.
Solutia este distragerea atentiei printr-un program riguros autodidact.


27 aprilie, 2014

PRIZONIER IN PROPRIUL UNIVERS

Motto propriu, insusit si asumat: Viata este un sir de optiuni, nu toate corecte!

Ne delimitam de universul exterior si incercam sa nu il deformam si ne concentram atentia spre propriul univers.Cea mai frumoasa perioada din viata este copilaria si inerent iti doresti sa ramai ancorat cat mai mult in acea perioada, fara griji, vesela, plina de armonie si bucurie.Dar cand ramai prizonier fara voia ta, in acea perioada lucrurile se schimba radical.
Prizonier in propriul univers e cel mai urat cosmar posibil, nici macar nu ti-ai dori sa iti imaginezi asa ceva.Trecut prin focurile vietii si daramat de o logica arbitrara, incepi calatoria vietii tale, bazandu-te mai mult pe perceptie si iti imaginezi un labirint cu mai multe iesiri, dar incerci sa construiesti o teorie proprie, fara logica de a iesi de acolo.
Mi-ar placea intr-o zi sa scriu o carte, dar se pare ca mai este mult pana la acea zi!

26 aprilie, 2014

VIITOR

Motto propriu, insusit si asumat: starea pozitiva, atrage un viitor pe masura alegerii din prezent!

Traiesc in prezent, dar nu pot sa fac mereu abstractie de viitor.In fiecare zi, am ganduri, sperante care indirect sunt legate de viitor si atunci ma gandesc ca trebuie sa las lucrurile asa cum sunt.
Fiecare actiune ne-o insusim si asumam si mergem mai departe cu speranta ca am facut ce trebuia pana atunci.Regretele nu isi au rostul, atunci cand stii ca chiar nu ai motive sa faci acest lucru.
Sunt o parte a altei parti si cu toate acestea sunt unic in exprimare, fiindca am construit un prezent de bun simt, prin absorbtia unor invataturi simple dar sanatoase, care ma ghideaza pe drumul cel bun.
Azi sunt putin nostalgic, pentru vremurile in care am excelat si nu am stiut sa ma bucur pe deplin de realizarea momentului in sine.
Dar stiu ca intr-o zi, o sa fie la fel si deja am invatat lectia.

25 aprilie, 2014

VARIANTE

Motto propriu, insusit si asumat: ma inspir din realitate, dar imprim mereu altceva!

Fiecare din noi suntem o varianta mai buna, ale celei anterioare.Indiferent cine a fost originalul, important este ca copia traieste in prezent si isi asuma o realitate aparent deformata de timp si spatiu.
Indiferent ca traim intr-un univers ce ia forma unei holograme sau traim intr-o gaura neagra, in care timpul are repere bine definite care se repeta la anumite intervale de timp, intr-o forma care nu o pot descrie acum, realitatea e una singura, prezentul pare cel mai important lucru de pe Pamant.
Si uite asa, mai trece o zi, in care simt ca am incercat sa mai fac ceva si nu ma refer la acest articol, lipsit de fond si substanta, care se apropie de un termen limita, mult asteptat.

24 aprilie, 2014

CASA MISTERIOASA

Motto propriu, insusit si asumat: unele case au ceva deosebit care te atrage!

Am vazut multe case, vile,  in Galati, dar niciuna ca asta.Daca proprietarul a dorit sa atraga oarecum atentia, a reusit.Desi nu e terminata si acum doi ani parea putin sinistra, acum a reusit sa o faca sa arate destul de reusit.
Expun o fotografie facuta ieri:

Fotografia in sine, nu este prea reusita, dar poti sa emiti o stare de fapt doar privind gardul si finisajul exterior.
Fiecare din noi avem vise si pana nu le indeplinim nu le lasam.Intrebarea mea retorica este, dupa o asemenea casa, ce urmeaza?
Fiecare avem o soarta si ne urmam visele in functie de context, de noroc si de ambitia noastra sa reusim sa facem ce ne dorim cu minim de efort.

23 aprilie, 2014

KAREZZA

Motto propriu, insusit si asumat: un cuvant nou, aproape in fiecare zi!

Karezza este cuvant nou chiar si pentru mine, nu exista in dex online si te poate duce cu gandul la o lupta armata, dar nu e asa.Karezza este un preludiu fara orgasm, e ca si cum ai tine-o intr-un preludiu neintrerupt.Este indicat cuplurilor peste 45 de ani si celor care au probleme in a ajunge la orgasm.
Stau si ma gandesc, cand scrii un articol poti sa-l scrii din propria experienta sau din teorie, oricum asta se deduce din ce voi scrie in continuare!
Bineinteles ca este un joc care se practica in tarile dezvoltate, cu un bun nivel de trai si de longevitate.
Este un fel de tai chi.Este un artificiu folosit de psihologi pentru a salva cupluri in care sexul este o parte dominanta in viata lor.
Fiecare poveste are samburele ei de adevar, asa cum fiecare cuvant are o poveste.
Fiecare lucru in viata are o actiune si o reactiune.Marea majoritate din noi, traim viata la maxim, uneori cu bautura, uneori cu tigari, traim in stres cu o alimentatie necorespunzatoare si dupa 40 de ani, dorim sa fim dpdv sexual ca la 20 de ani.
Pentru fiecare problema exista o solutie, mai fericita sau nu, depinde de context, de educatie de puterea noastra de a accepta micile derapaje din viata noastra.

22 aprilie, 2014

SOLITUDINE

Motto propriu, insusit si asumat: fiecare are optiuni, atunci cand isi traieste viata!

Atat timp cat muncesti in colectiv, atat timp cat ai familie, nu poti spune ca traiesti singur, fiindca ar fi o aparenta inselatoare.
Oricat am dori noi sa avem controlul asupra faptelor noastre, a evenimentelor din viata noastra, de fapt imi dau seama, ca nu avem nici cel mai mic control, totul e doar o aparenta daca credem acest lucru aparent minor.
Important e sa fii realist, atunci cand doresti, chiar si subconstient da duci un anume fel de viata, oarecum diferit de semenii tai, de ce isi doreste statul de la o persoana pe care o directioneaza asupra unui lucru la un moment dat.
Oamenii au impresii, au sperante, isi duc crucea fiecare intr-un mod diferit, dar fiecare aproape de felul lui de a fi!
Intr-un noian de clisee probabilistice, fiecare cadru cu tine, poate aparea a fi original, depinde cine se uita!

21 aprilie, 2014

FILMUL DIVERGENT VERSUS SOCIETATEA ROMANEASCA

Motto propriu, insusit si asumat: pe cand o societate dupa tiparul genial al unui film!

Acum doua zile am vazut filmul Divergent si am fost fascinat de ideea in sine.Ar fi interesant sa avem o societate romaneasca grupata pe factiuni, ar fi mai interesant si mai usor de condus.
In film erau cinci factiuni care colaborau si se integrau perfect in sistem si anume:
  • eruditii = erau inteligenti, cunoasterea si logica erau aptitudinile forte;
  • candoarea = erau sinceri, adevarul si ordinea erau trasaturile dominante;
  • neinfricatii = erau curajosi si liberi;
  • abnegatia = erau altruisti, erau rigizi si duceau o viata simpla;
  • fara factiune= erau cei care nu se incadrau in nicio factiune;
Daca ar fi sa facem o paralela la societatea romaneasca, am putea spune ca:

  • eruditii = sunt cercetatorii cei care doresc mereu sa descopere ceva, dar si pot face acest lucru;
  • candoarea = sunt oamenii din mediul rural, cei care si-au pastrat trasaturile de acum 100 de ani;
  • neinfricatii = sunt armata, politia, serviciile secrete;
  • abnegatia = educatia, sanatatea, biserica, cultura etc;
  • fara factiune = sunt cei care nu ai niciun rost in lume, care nu se regasesc, care nu se pot integra in colectiv;
Stau si ma intreb politicienii in ce factiune se incadreaza.Ei cred ca sunt divergenti, sunt perseverenti, cameleonici si dau impresia ca sunt completi, ca ar fi inteligenti, sinceri, curajosi si altruisti, dar de fapt ei sunt doar niste persoane cu aptitudini cameleonice si atat!

19 aprilie, 2014

PREVIZUALIZARE

Motto propriu, insusit si asumat: ca sa executi o sarcina mai complexa sau care o faci pentru prima data, nu e suficient doar sa vrei!

Intre a vrea si a putea, este o diferenta mare.Sunt lucruri in casa, incepand de la partea sanitara, electrica sau gaze, care am putea sa le facem singuri, fiindca nu necesita o calificare de un an de zile.
Dar e foarte important sa vezi de la cineva cum se face odata, sa ai cunostinta minime de specialitate, sa nu te expui la pericol.
Daca la partea cu instalatia de apa, atunci cand schimbi un robinet, faci proba si afli imediat, daca l-ai montat bine sau rau, la partea de gaze si electrice e putin mai diferit.
Daca la gaze montezi un robinet de gaze si nu dai cu apa cu spuma de la sapun, sa afli daca scapi gaze sau nu, ai o problema mare.
Daca la partea electrica nu scoti patroanele de la taboul electric, risti sa te electrocutezi.
Atunci cand executi o lucrare, e bine sa previzualizezi, sa iti imaginezi cum se face, astfel iti va fi foarte greu, daca nu imposibil sa realizezi ceva.

18 aprilie, 2014

PROCENTUL DE ADEVAR DINTR-UN FALS

Motto propriu, insusit si asumat: o teorie revolutionarea, pornita din nimic!

Sunt intrebari in lumea aceasta fara raspuns.Dar, daca totusi cineva da un raspuns, de unde stim daca este adevarat sau fals?Iata cateva din posibilele intrebari:
  • care este cel mai important lucru pentru o persoana?
  • universul este infinit?
  • ce se intimpla dupa moarte?
Evident ca orice teorie, oricat de logica sau explicata la un nivel care sa ne conduca spre ideea de adevarat, are slabe sanse de reusita, fiindca in subconstient stim, ca nimeni nu poate sa de-a un raspuns cu valoare de adevar 100%.
Si atunci expunem teorii si ne multumim cu un procent mare de adevar dintr-un posibil fals.
In aceste conditii date, incerc sa raspund la intrebari.
Care este cel mai important lucru pentru o persoana?
Pentru orice persoana familia, sanatatea si banii sunt foarte importante, dar nimic din toate acestea nu ai daca nu esti fericit.Deci, fericirea este cel mai important lucru pentru mine, pentru altii sa iubesti orice, este lucru  cel mai important lucru, tinand cont ca nimeni nu stie adevarul absolut, amandoua raspunsurile sunt posibil corecte.
Universul este infinit?
Intr-o lume in care constiinta oamenilor formeaza universul, el poate sa fie si finit si infinit, amandoua raspunsurile sunt posibil corecte.
Ce se intimpla dupa moarte?
Asa cum pe planeta noastra, spatiul si timpul este bine delimitat, dar in orice alta parte din univers delimitarea este una orientativa, putem deduce ca dupa moarte, nu se intimpla nimic sau se intimpla ceva, ambele raspunsuri sunt posibil corecte.
Dar procentul de adevar dintr-un posibil fals, poate sa ne de-a indicatii despre credinta noastra in lucruri care nu se pot explica, dar se pot percepe la o valoare de adevar.

17 aprilie, 2014

CONVINGERE FERMA

Motto propriu, insusit si asumat: singura certitudine este ca traiesti in prezent!

Imi dau seama ca trecutul poti sa nu ti-l mai amintesti, viitorul nu poti sa il intuiesti si atunci singura convingere ferma este prezentul.Astfel ca toate actiunile importante se petrec in prezent.
Azi poate sa imi placa un film, maine s-ar putea sa imi placa altul si dupa zeci de filme de vizionare se formeaza un mod de a gandi, care face ca actiunile mele sa fie unele care pot fi previzionate.
Suntem ceea ce gandim, suntem cuvintele care le rostim, viata noastra este insusita si asumata in totalitate, fiindca dupa ce trece timpul, nu avem voie sa avem regrete sau mustrari de constiinta care sa ne duca intr-o lume, in care nimeni nu ar trebui sa ajunga.
Viata este un sir de actiuni, care stabilesc evenimentele ulterioare, planificate sau nu, intr-un mediu inconjurator ideal.

16 aprilie, 2014

FILME VIDEO CU EXTENSIA MKV

Motto propriu, insusit si asumat: suportul pentru filmele HD, comprimate cu Matroska!

MKV nu este un format video, ci o carcasa a fisierului video.Odata cu aparitia filmelor de mare rezolutie, a aparut si mkv care impacheteaza mai bine filmele create la rezolutii uriase.
Filmele din anii 2013, 2014 se pot copia de pe radiofly, iar cele vechi de pe torrents.
Majoritatea filmelor de pe radiofly, au extensia mkv si nu se pot vizualiza de pe dvd, in schimb se pot vizualiza pe tv led de generatie noua care suporta acest format prin usb.
Tehnologia tine pasul, mai ramane si noi sa intelegem fenomenul, nu neaparat sa ne simtim ca in filmul Matrix, fiindca pana la urma, nu incalcam nicio lege cand copiem un film nou, important este sa nu il dam mai departe la altii.
Atunci cand nu dispui de bani fara numar, te bucuri macar ca IQ iti permite sa iti indeplinesti mici dorinte, in care banii par primordiali, in atingerea telului.Filmele de pe piata sunt scumpe, tv bune si mai scumpe, dar pana la urma, ne descurcam noi cumva.

15 aprilie, 2014

BALONASE DE SAPUN

Motto propriu, insusit si asumat: fiecare din noi suntem tot copii, dar cu griji de adult!

Azi am descoperit o parte din copilaria mea fara griji, intr-o vreme cand doar ma jucam toata ziua si nu oboseam niciodata, fiindca faceam ce imi place.O sa prezint poza mai jos, care mi-a captat atentia:


Inca nu imi dau seama, de ce grijile ne limiteaza energia, prospetimea, ne imbatraneste chipul, ne ofileste spiritul si ne arunca intr-o lume a disperarii privind ziua de maine.
Fiecare zi e un proces evolutiv care te poate duce pe un drum bun sau unul mai putin fericit.
Pe zi ce trece, imi dau seama ca totul depinde de noi, de alegerile noastre, de felul nostru de a fi, de a intelege lumea in care traim si stiinta noastra de a ne exprima intr-un deplin echilibru intre dorinta si putinta!

14 aprilie, 2014

CONCENTRAREA IDEALA

Motto propriu, insusit si asumat: ideal este sa fim constanti in concentrarea noastra zilnica, asupra tuturor lucrurilor ce ne inconjoara!

CONCENTRÁRE, concentrări, s. f. Însușire a atenției de a se fixa asupra unui obiect, a unei probleme sau a unei activități.
Toata viata am crezut ca trebuie sa ma concentrez doar pe anumite lucruri mai importante, complet fals.Noi suntem un tot unitar sincron cu tot ce ne inconjoara, in acest fel putem deduce, ca fiecare lucru e important.Daca faci un lucru zilnic, nu va fi niciodata obositor, fiindca se intra intr-un automatism care face sa ne putem exprima la standarde inalte cu un efort minimal.
Lipsa rezultatelor, este tocmai lipsa concentrarii zilnice pe toate lucrurile care formeaza un posibil viitor prezent, in viitorul apropiat.
Un om de succes, are aceasta trasatura de baza, dobandita sau mostenita si face ca el sa aiba un atu forte intr-o piata care nu duce lipsa de inconseventa in talente.
O aptitudine fara munca, e ca o barca bine construita, dar fara motor!

13 aprilie, 2014

Romanii au talent 2014

Motto propriu, insusit si asumat: o emisiune divertisment pentru toti romanii si nu numai!

La prima semifinala de la romanii au talent m-am distrat putin, in sensul ca din 12 participanti, 5 participanti sunt din alte tari, iar din primii patru castigatori 3 sunt straini, bine macar ca avem locul 1, a trebuit sa vina un copil de 11 ani, sa ne scoata din ridicol.
Asa a fost mereu Romania, a avut varfuri gen Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi, Ilie Nastase si restul undeva pe acolo.
Simt ca acest popor isi pierde identitatea, asa cum de altfel toate popoarele au parte de acelasi scenariu trist.
Intr-o lume aparent apocaliptica, nimic numai este ca acum 100 de ani.
Fiecare zi care trece iti ofera o perspectiva noua daca esti optimist, ca sa rezisti tentatiei de a vedea o lume schimbatoare, trebuie sa ei fiecare zi separat, ca si cum ai duce o lupta continua cu tine insuti!

12 aprilie, 2014

REPERE DE VIATA

Motto propriu, insusit si asumat: indiferent cum se numesc, sunt repere de viata care iti aduc echilibrul interior!

Oricum le-as denumi, norme de conduita, principii de viata, repere de viata, le insusim le asumam si ne orientam dupa ele, ca si cum ar fi biblia noastra.
Indiferent cate lucruri inveti in viata, tot ajungi intr-un final sa te orientezi dupa sfatul batranilor.
Daca eu am ales ca optiune initial sfatul inteleptilor care au avut succes in viata, am ajuns acum sa ma orientez dupa sfaturile de viata ale seniorilor japonezi, care par sa mi se potriveasca mai bine, cu felul meu de a fi si a percepe viata in general.
Sa fii ceea ce esti, sa nu iti faci griji sa fii fericit si in timpuri grele sa accepti greselile, sunt cateva din lucrurile care aduc o nota pozitiva pe viitor.
Dar stau si ma gandesc peste 10 ani, o sa vad lucrurile la fel, in definitiv evoluam pozitiv sau negativ in viata si ne putem astepta si la suprize.

11 aprilie, 2014

COLAJ DIGITAL

Motto propriu, insusit si asumat: un mixaj digital, seamana cu munca unui lacatus mecanic!

Dupa nu prea mult efort, am reusit sa obtin primul meu colaj digital la nivel de amator, pe care il expun mai jos:


Nu a iesit perfectm intotdeauna e loc de mai bine, mai trebuie sa invat programul, sa am mai multa intuitie si sa descind pe un taram al imaginatiei, care face diferenta.
Cum am realizat colajul.O pictura si un vrajitor, nici nu se putea altfel.
Imaginea din oglinda e o magie a lui Merlin, cel venit din timpuri stravechi sa readuca o lumina de speranta intr-un mileniu burdusit de tehnologie, informatie.

10 aprilie, 2014

FOTOMIX

Motto propriu, insusit si asumat: un editor de imagine bunicel!

Iata ca am facut rost de primul program ce editeaza o imagine sau mai multe.Nu e la fel de bun ca Photoshop, dar de undeva trebuia sa incep.
Un Adobe Photoshop CS6 ajunge pe la 700 de lei, dar imi dau seama ca pot folosi vreo 3 programe diferite gratuite si sa ajung tot acolo.
Ma bazez mult pe fler, atunci cand imi calculez timpul si spatiul, luand reper mereu altceva, mai putin ce am invatat la scoala.
Sa fii autodidact nu e usor, nu e nici greu, dar daca gresesti trebuie sa iti asumi total esecul si sa mergi senin mai departe ca si cum nu s-a intimplat nimic.

09 aprilie, 2014

ARTA DIGITALA

Motto propriu, insusit si asumat: toata viata cautam un hobyy si uneori avem noroc sa il gasim!

Arta digitala din punctul meu de vedere este o editare de imagine, plecand de la decupaje din picturi, fotografii, logo, embleme, semnaturi, toate sincronizate incat sa se realizeze ceva deosebit, unic, original.Acesta ar fi produsul final, la care ar trebui sa ajung eu.
Dar nimic in viata asta nu e simplu, necesita timp, rabdare, perseverenta, ambitie, toate intr-un timp in care mai am si alte prioritati.
Asa ca incepand de azi, plec intr-o aventura a cunoasterii, asa ca pentru inceput am sa caut un soft gratuit de editare imagini, in special cele foto.
Nu va fi usor, dar nici greu, ce faci cu placere, ar trebui sa fie de ajuns, sa reusesti intr-un final.

08 aprilie, 2014

EMULATIE

Motto propriu, insusit si asumat: cea mai grea lupta, este cu tine insuti!

EMULÁȚIE, emulații, s. f. Sentiment, dorință, strădanie de a egala sau de a întrece pe cineva într-un domeniu de activitate.
Inca de mic am fost invatat sa fiu cel mai bun.Acest lucru mi-a adus multe satisfactii dar si multe griji, acestea lasand o amprenta pe chipul meu.
Am ajuns la 40 de ani si imi dau seama ca am fost educat gresit.Nu am nevoie sa ma intrec cu nimeni, vreau sa fiu eu insumi, fiindca poti pacali lumea din jur, dar nu pe tine.
Asa ca imi propun sa lupt cu mine insumi, sa fiu mai bun, mai optimist si sa ma bucur ca sunt sanatos si pot face mereu ceea ce imi doresc.
Grijile sunt pentru cei slabi si care nu au incredere in ei.
Lumea este un univers cu posibilitati multiple de afirmare, doar pentru cei care au curajul sa incerce mereu lucruri noi, care nu se sperie din esecuri, dar invata din ele, ca sa fie mai buni si mai puternici pe viitor.

07 aprilie, 2014

AMPRENTA ENERGIEI NEGATIVE

Motto propriu, insusit si asumat: intr-un univers finit, orice actiune are si o reactiune!

Intr-o lume dominata de ganduri, care se transforma in cuvinte si intr-un final in fapte, ar trebui sa predomine starea de optimism si de energie pozitiva.
Atunci cand ia nastere o energie negativa, amprenta energetica rataceste in univers si la anumite intervale de timp, ia nastere intr-o forma precum cutia Pandorei.
Traim pe acest pamant sa hranim mai mult, binele si optimismul, atunci cand acest lucru nu se intimpla, lucruri urate se intimpla.
Viata este un vis, directionat de un creier care este dominat de subconstient, care needucat duce la evenimente ireversibil.

06 aprilie, 2014

MUZICA UNDERGROUND

Motto propriu, insusit si asumat: un subgen de muzica extremist!

Muzica underground reprezintă o varietate de subgenuri muzicale, ce dezvoltă o mișcare subculturală, independent de vizibilitatea, aprecierea, sau promovarea comercială a mainstream-ului.
Formațiile și artiștii underground, în general, semnează contracte la casele de discuri independente și susțin spectacole în locații mici și își promoveaza muzica prin viu grai, situri web, reviste de specialitate și, uneori, prin posturi radio.
Daca as face o paralela intre muzica underground si politica, as spune ca acest gen se apropie de extremistii din politica, poate de aceea nu m-a interesat niciodata, nu e genul meu.
Unii sunt frustati de soarta, ca nu se pot impune, fiindca stiu ca au valoare, dar nu pot urca din diferite motive.Asa e in viata, uneori trebuie sa accepti unele lucruri, altfel te incarci negativ.

05 aprilie, 2014

CUPEU

Motto propriu, insusit si asumat: momente magice din trecut reinviate in prezent!

CUPÉU s. n. 1. trăsură de lux închisă, cu două locuri, la care vizitiul stă pe capră.
Cum ar fi sa se realizeze in anul 2014 un sat de la zero, dar in stilul anilor 1914, fix ca acum 100 de ani.Sa fie un sat al nobilimii, in care trasurile de lux sa fie omniprezente, in care casele sa fie casteluri, iar oamenii de rand, artisti plastici.
Cred ca ar fi prea mult, iar rezultatul nu ar fi unul care sa impresioneze.Dar daca gandesti ideea in scop turistic, in care oamenii isi petrec o saptamana din viata lor in stilul anilor 1914, ar fi ceva unic, diferit de ce gasesti pe piata in acest moment.
Lucrurile unice, cer un pret prea mare, dar ideea in sine ramane originala si sta ascunsa intr-un articol dintr-un blog aproape necitit!

04 aprilie, 2014

FLASHBACK

Motto propriu, insusit si asumat: totul ar fi un nimic, daca nu am avea repere fata de care sa ne raportam!

FLÁSHBACK, flashbackuri, s. n. (Cin.) Inserție care înfățișează o scurtă acțiune secundară plasată în trecut.
Unele filme incep cu un flashback, ceva care te face sa fii mai atent la desfasurarea actiunii, altfel pierzi sirul logic al evenimentelor.
Unele memorii de lunga durata ale omului, revin in atentia noastra, printr-un flashback, care poate fi o poza, un sunet, un simptom, ceva care ne face sa ne ancoram intrecut, ca si cum eram tot timpul acolo.
Flashback pentru mine aduce cu deja-vu mai degraba, e un fir logic pe care il deduc prin subconstient, il constientizez si il estompez prin supraconstient, intr-un mod inconstient.
Este adevarat, imi place sa ma joc cu cuvintele dar intr-un mod diferit de semenii mei.

03 aprilie, 2014

SAMURAI

Motto propriu, insusit si asumat: e greu sa te integrezi intr-o cultura, fata de care nu simti nimic!

SAMURÁI, samurai, s. m. Membru al castei privilegiate feudalo-militare din Japonia, înainte de revoluția din 1867.
Cand ma gandesc la un samurai, simt ca vorbesc despre o persoana foarte bine instruita din punct de vedere militar, care are onoare, care este neinfricata si fata de care moartea nu are nici o insemnatate.
Dupa ce am citit mai multe in wikipedia, am observat ca a fi samurai e ceva mai mult de atat.
Uneori ne dorim sa absorbim din alte culturi, doar fiindca semenii nostri nu sunt tocmai cum am dori noi sa fie.Dar e greu, sa te integrezi intr-un stil de viata, cu care nu esti obisnuit.
Este bine sa inveti din fiecare stil de lupta cate ceva, dar in final, sa fii tu insuti, cel care stie cat se poate exprima in fiecare moment al zilei sale.

02 aprilie, 2014

KARMA

Motto propriu, insusit si asumat: karma inseamna o transmigrare a lipsurilor!

KÁRMA s. f. (în hinduism și religii orientale, jainism, budism) Forță impersonală care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții următoare.
Se spune ca oamenii au mai multe karme.Tot cauta neincetat perfectiunea, pana cand ajunge sa se opreasca dintr-un ciclu prestabilit anterior.
Fiecare nivel de exprimare, are potentiale lacune care nu ne poate dauna in dorinta noastra de a trece la nivelul urmator.Asa cum exista ghinionul, exista si norocul si sansa si speranta si ceva deasupra a ce putem noi gandi in acest timp curent.
Sa ne supunem la urmatorul experiment.Sa presupunem ca traim doua persoane pe planeta Jupiter.
Credeti ca constiinta noastra are de suferit, credeti ca reperele dupa care ne masuram bunastarea dispar?E suficient sa gandesti diferit si ajungi cu sute de secole inaintea tuturor karmelor din acest univers.

01 aprilie, 2014

POEZIE PRAF DE STELE

Motto propriu, insusit si asumat: o poezie cu inceput, dar refacuta si cu sfarsit!

Ma pierd prin mii de stele,
Asa mi-a fost mereu predestinat,
Ce-mi pasa mie,
Ca altii doar in joaca,
Doar cu privirea le-au cautat.

Ma pierd prin mii de semne,
Un alfabet secret am cautat,
Ce-mi pasa mie,
Ca altii toata viata,
O limba stiu si atat au invatat.

Ma pierd prin propriul gand,
Totul e in ceata, intunecat,
Ce-mi pasa mie,
Ca altii au lumina,
Si profunzime la meditat.

Ma pierd prin viitor,
Sa caut o iesire,
Ce-mi pasa mie,
Ca altii mereu gasesc,
Intrarea la iesire.

Ma pierd prin mii de oameni,
Sa caut o iubire, am tot sperat,
Ce-mi pasa mie,
Ca altii au noroc,
Sa o gaseasca in propriul sat.

Si anii tot trec laolalta,
Privirea ta ma apasa greu,
Nici macar praful din stele,
Nu te mai mai pacaleste,
Sa imi zambesti din nou.

VAND ICOANA VECHE DE 100 DE ANI

Vand icoana veche de 100 de ani, pret negociabil.
Mai jos prezint o poza:


Pe hartia tinuta in mana de Sfant este un text: ''Pocaitiva cand va apropiati de imparatia cerurilor''.Textul este aproximativ .Dimensiunea este de 30X40cm.Contact la telefonul 0731790709.

STAT VERSUS PATRON

Motto propriu, insusit si asumat: o reflectie interiorizata a unui sentiment!

Daca facem o paralela a muncitorului roman, care lucreaza la stat sau la patron, ar parea putin bizar, fiindca diferenta e de la cer la pamant.
Este adevarat ca pe masura ce trece timpul, am senzatia ca ne intoarcem in comunism, chiar si sub o forma cameleonica, dar asta intuiesc.
Muncitorul care lucreaza la stat:
  • are drepturi;
  • are concediu;
  • are salariu mic;
  • are o imagine relaxata despre viata in general;
Muncitorul care lucreaza la patron:
  • are scoala vietii;
  • lucreaza la limita legalitatii;
  • are o imagine incerta despre viitor in general;
In teorie se spun multe lucruri.In practica, lucrurile se simplifica pana la un punct, de unde doar, intuitia, atitudinea, curajul fac diferenta, exact ca in jungla.

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...