30 octombrie, 2014

AL TREILEA PROGRAM IN LIMBAJUL C

Motto propriu, insusit si asumat: prea multa activitate diversificata strica!

Iata ca dupa exact 6 luni am reusit sa creez al treilea meu program in limbajul C.Cum al doilea, este aparent la fel ca cel de azi, o sa le expun pe amandoua mai jos, in ordine cronologica:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
 int main()
{
     int i;
     printf("Introduceti parola      \n");
     scanf("%d",&i);
    while(i<=10)
    printf("Parola corecta\n");
    return 0;
}



#include "stdio.h"
#include "stdlib.h"
void citeste(int a);
void main(void)
{
int a;
citeste(a);
getch();
}
void citeste(int a)
{
     printf("Introduceti parola:     \n");
     scanf("%d",&a);
     if (a==10)
     printf("parola corecta");
     else
     printf("parola gresita");
     return 0;
}

Noutatea vine din faptul ca am reusit acelasi program sa il fac din doua functii, una principala si una secundara.E ca si cum ai trece la alt nivel.Aceeasi solutie, dar etapizata diferit ca solutie, idee de ansamblu.
In ultimul timp, m-au preocupat cam multe lucruri si asta a facut sa treaca 6 luni, fara sa mai fac nimic, printre publicistica, tai chi, yoga, teoria campului electromagnetic, limba engleza, am reluat din nou programarea!

29 octombrie, 2014

CUM ALEGEM CEL MAI BUN REDRESOR AUTO

Motto propriu, insusit si asumat: cumparaturile au o latura strict emotionala!

Deunazi mi-am masurat tensiunea electrica la bateria auto, un Rombat Calciu si am observat ca desi are un an de zile, are 12,33V, cam putin.Pe de alta parte stiu ca iarna coboara intotdeauna sub 12,50 mai ales daca mergi cu masina mai mult prin oras.
Si m-am uitat azi prin oferte poate aleg ceva bun si am gasit urmatoarele:
  • Emag: redresorul auto Einhell BT-BC 12 la 120 de lei, cu curent nominal de incarcare de 12A;
  • Dedeman:redresorul auto ABSAAR la 200 de lei cu curent nominal de 11A;
  • Lidl:redresor auto universal Ultimate Speed la 80 de lei cu curent nominal de 4A;
Evident ca conteaza pretul dar si curentul de incarcare care ar trebui sa fie de minim 10% din valoarea bateriei Ah.Fiindca la o baterie de 60Ah cu un redresor de 5A incarci complet o baterie in 17 ore, iar cu un redresor de 12A incarci complet o baterie in 8 ore, parca nu e acelasi lucru.
Numai zic, ca cu cat incarci mai multe ore, cu atat posibilitatea de a se defecta a redresorului este mai mare.
Dupa ce am analizat problema din punct de vedere calitate/pret, din punct de vedere tehnic, dar mai ales emotional, am ajuns la concluzia ca nu am nevoie de redresor.
De ce?Fiindca probabilitatea e foarte mica sa se descarce de tot, iar daca se intimpla acest lucru dupa 2 ani de zile minim, e mai bine sa o schimbi, fiindca chiar daca o incarci mai mult de 3 luni nu te mai tine si probabilitatea ca sa te lase cand iti e lumea mai draga, este foarte mare!

PS: bateria  Rombat Calciu 62Ah din 31.08.2013...masurat tensiune electrica baterie in gol 1.04.2018 si are 12,15V, in sarcina are 14,25V.Desi tensiunea este mica, 50% incarcata bateria, dupa aproape 5 ani, cred ca mai pot sa o las maxim 1 an de zile.

28 octombrie, 2014

CURENT PROMODERNISM

Motto propriu, insusit si asumat: intr-o lume expansionista, a fi promodernism este o provocare!

Anii trec unul cate unul.Am obosit sa fiu vesnic clasic, rigid, privind totul dintr-o regula disecata anterior si privita cu incredere deplina ca reprezinta solutia cea mai buna.
Viata in sine este o exprimare exteriorizata de idei, imagini, evenimente care se succed prin clisee de informari, dezinformari, prin mistificari si prin conventii intrinseci ale celor din jurul tau.
Curentul promodernism pentru mine, este o provocare, un indemn la imprimare in exprimare a unor experimente noi, menite sa alunge monotonia, sa aduca diversiune unui suflet rigid, ajutat de cei mai putini increzatori in fortele lor, sa ajungi precum ei.
Privesc spre viitor senin, cu speranta, ca ziua de azi, aduce un plus de imaginatie spre exterior si va putea sa imi creeze solutia in plus, fata de toti cei care cred ca totul se rezuma informatii si mai putin la perceptia despre sine intr-un labirint de solutii necompromise.

27 octombrie, 2014

VINDECA-TI VIATA

Motto propriu, insusit si asumat: intotdeauna mai exista un punct de plecare!

Toata viata suntem intr-o competitie, indiferent cu cine, vrei sa depasesti ceva, sa ajungi la un anumit nivel, vrei daca se poate sa ai noroc cu carul si efortul sa fie minim dar cu rezultate maxime.
Si cand ceva scartaie in viata ta, incepi sa ai mici probleme, care in timp vor deveni niste probleme mari,care te agaseaza si care te fac nefericit.
Nu este usor sa te accepti asa cum esti, sa ierti trecutul, sa te ierti pe tine si sa constientizezi ca viata poate incepe cu adevarat la orice varsta.
Si chiar daca intr-o zi, iti propui sa te iubesti asa cum esti, nu se va intimpla totul intr-o clipa, dar este un pas mare catre infinit.
Ai nevoie de antrenament zilnic, ai nevoie de incredere ca poti duce la final un singur scop maret si acela e, cel de a fi fericit.
Atunci cand esti fericit, universul contribuie mult la alegerile tale, esti ajutat si directionat inspre evenimente care te avantajeaza sa ajungi unde iti doresti.
Mereu, stau si ma gandesc, ca imi este mai frica sa nu reusesc, decat sa reusesc, o psihologie inversa, ieftina, dar care poate avea rezultatul scontat, atunci cand ai un scop fara mijloace!

26 octombrie, 2014

INVINGATOR

Motto propriu, insusit si asumat: gena nu iti ofera o mentalitate de invingator!

Educatia iti ofera o coloana vertebrala, gena iti aduce un plus de aptitudini, familia iti transmite ideea ca esti cel mai bun, dar tu singur iti formezi mentalitatea de invingator.
Sa fii autodidact, sa ai principii sanatoase, solide, repere care iti marcheaza in mod fericit existenta, sa fii mereu acelasi dar mereu altul e o deviza ideala, dar important de atins.
Fiecare om, parcurge acelasi drum, are aceleasi griji si temeri.Fiecare persoana are aceleasi sperante si noroc.Fiecare fiinta doreste sa atinga nivelul optim de exprimare.
Sa fii constient ca realitatea din jur, are doar prezent si viitor si poti lucra prezentul ca viitorul sa arate precum vrei tu, e doar un pas mic.
Azi lucrez ca pentru ca ziua de maine, sa imi aduca prima premonitie despre adevarul din spatele constientului previzionat.

23 octombrie, 2014

CAMELII..... SI CAMELIONI

Motto propriu, insusit si asumat: fiecare zodie cu floarea ei speciala!

Unele lucruri sunt predestinate.Oricat incercam sa gasim un raspuns rational, nu facem decat sa adancim un mister care nu se bazeaza pe statistica si probabilitati.
Mai jos prezint o floare speciala zodiei mele:


Nu este mai putin adevarat, ca inainte de a inflori camelia se poate foarte usor confunda cu trandafirul, de aia i se mai spune floarea cameleonica, asa cum sunt si eu de altfel.
Timpul trece, nimic nu pare, sa previzioneze un inceput sau un sfarsit sau ceva din amandoua.
Indiferent de substraturi, de context, eu merg inainte cu convingerea ca inceputul este mereu in inima mea si a celor apropiati mie.

22 octombrie, 2014

MESAJ SUBURBAN

Motto propriu, insusit si asumat: discutiile despre politica, au atins un nivel de mesaj suburban!

Imi este foarte clar ca trusturile media apartin unor oameni care au influenta in lumea politica.Asa ca fiecare televiziune transmite un mesaj mai mult sau mai putin transparent.Ce ma deranjeaza, este ca pe masura ce se aproprie termenul alegerilor, dispar mesajele profesioniste, etice la limita bunului simt, apar mesaje suburbane cu caracter josnic.
Am auzit in ultimele 30 de zile, atatea informatii, cat nu pot eu colecta, numai zic ca imi este imposibil sa depistez uneori adevarul de neadevar.
Acum imi este foarte clar, ca sa ajungi in varf, ai nevoie de foarte multa manipulare, un context fericit, un grup de adeziune si de ce nu, de carisma.Nu este mai putin adevarat, ca intri in noroi tot si nimeni nu te mai scoate de acolo, daca nu ajungi in varf.

21 octombrie, 2014

IESIREA DIN LABIRINT

Motto propriu, insusit si asumat: pentru fiecare problema exista o solutie simpla!

Viata intr-un labirint cu o singura iesire poate fi o realitate prea trista.Triagularizarea unei imagini de sine statatoare intr-un plan 3d poate avea ca efect, distorsiuni de forma, de perceptie, o iluzie a unei transformari din mers.
Viata ca o paranteza pana intr-un anumit punct, poate avea circumstante atenuante atat timp cat ai gasit solutia la momentul oportun.Indiferent de context, de noroc, de reusita, viata este un sir de culori descrise la figurat intr-o expectativa de retineri succesive ascedente.
Atunci cand te joci cu cuvintele, o faci fiindca poti, asta ai facut toata viata, urmarind o tinta in miscare imposibil de nimerit.Dar cu toata acestea vine o zi, cand soarele rasare pe strada ta si dispare orice urma de nor, orice situatie nedorita, nefavorabila care ti-ar putea ingradi viitorul.

19 octombrie, 2014

MEMORIE FOTOGRAFICA

Motto propriu, insusit si asumat: orice atu pe care il ai, trebuie exploatat!

Inca de mic mi-am dat seama ca am inteligenta kinestezica si memorie fotografica.Daca inteligenta kinestezica nu m-a ajutat foarte mult, din cauza unei gene proaste a functionarii organismului meu, mi-am dat seama in timp ca am mai ramas cu memoria fotografica.O aptitudine pe care am inceput sa o dezvolt in facultate si sa extind aria ei in ultimii ani.
Incerc sa explic pe scurt cum ma ajuta memoria fotografica atunci cand vreau sa retin o teorie complexa pe care nu ai cum sa o tii minte zece ani la rand.
Atunci cand epiciclurile sunt excentrice fata de axul Pamantului si nodurile orbitelor coincid, atunci exista o sansa mica ca planetele sa se alinieze perfect.
Ca sa tin minte aceasta fraza toata viata, imi imaginez o fotografie in care planetele se invart in jurul soarelui, fiecare planeta avand forme diferite si imi imaginez apoi o imagine in miscare.
Daca extindem ideea originala, as putea sa va spun, ca mi-as putea imagina ca o fotografie poate substitui o culoare, un numar, un lucru diferit de ce inseamna poze, fotografii, desene!

18 octombrie, 2014

EXPLORAREA NECUNOSCUTULUI

Motto propriu, insusit si asumat: viata nu este o destinatie, este o calatorie continua fara sfarsit!

Explorarea necunoscutului pentru mine, inseamna calatoria in timp real spre viitor, privind dintr-un unghi care favorizeaza reminiscente din trecut ansamblate sub forma unui puzzle mereu neterminat.
Trebuie sa ai curaj sa infrunti necunoscutul, dar e important sa ai caracter si sa faci acest lucru cu privirea senina, intr-o expectativa recreativa de echilibru, carisma si atitudine.
Necunoscutul este o variabila, care se schimba la fiecare secunda trecuta, este o parte nescrisa a unui prezent extins, care face alipirea intre prezent si viitor.
Necunoscutul poate parea un abis pentru necunoscatori, dar pentru o mine este o continuarea a realitatii care ne inconjoara si care face diferenta intre simt si impuls.
Conform dex necunoscutul este o mărime care apare într-o problemă sau într-o ecuație și care se cere determinată, dar pentru mine inseamna mai mult de atat, este o marime intr-o continua schimbare si care este determinata de deciziile noastre din prezentul ultimelor 6 luni.

17 octombrie, 2014

STAR

Motto propriu, insusit si asumat: daca tu nu crezi in tine, atunci cine crezi ca o va face!

Incep totul printr-un monolog, desi intai m-am gandit la un epilog, inca nu stiu ce sa aleg pentru acest inceput de articol.Star de cinema, star de teatru, star al vietii tale interioare, este o distinctie pe care putem sa ne-o atribuim, atat timp cat ne motiveaza sa ne depasim asteptarile, conditia si de ce nu prejudecatile ca doar atat putem sa facem.
Imi place sa fiu star, atat timp cat nu infirm o realitate care ne incetineste reactiile atunci cand dorim sa facem totul mai repede, mai bine, mai diferit.
Atunci cand asteptarile mele realiste se concretizeaza, pot spune ca am avut dreptate, dar pana atunci sunt in asteptare intr-un continuu monolog, astept sa incep epilogul.
Gandurile mele de astazi sunt o parte din viitor, imaginat de subconstient si continuat de supraconstient intr-o forma adecvata perceptiei proprii despre valori reperate in viitor.

15 octombrie, 2014

CIRCUMVOLUTIUNE

Motto propriu, insusit si asumat: pamantul realizeaza o circumvolutiune in jurul soarelui odata la 24 de ore!

Realitatea din Romania de azi, este una in limitele normale.Doar 1 din 7 romani stiu ca pamantul se invarte in jurul soarelui si doar 1 din 140.000.000 de locuitori ai planetei stiu ce sunt acelea epicicluri.
Termenul de "alfabetizat stiintific" este destul de utilizat printre cunoscatori, dar stiind deja ca in mensa sunt doar 2% din populatia lumii, iti dai seama, ca nu prea conteaza acest aspect minor.
Si acum pun o intrebare la care nu exista raspuns, dar totusi eu am sa raspund si va rog sa precizati procentul de adevar dintr-un posibil fals:se alinieaza planetele vreodata?
Atunci cand epiciclurile vor fi excentrice in jurul axei Pamantului, in acest caz nodurile orbitelor vor coincide si exista o sansa mica ca planetele sa se alinieze corect!
Unele raspunsuri sunt foarte greu de infirmat deoarece autorii lor, asta au si urmarit.Ei pot sintetiza informatii de o complexitate foarte mare in cinci minute si apoi sa elaboreze o teorie, care nu poate fi contrazisa niciodata!
Testul suprem pentru un mensa este sa isi imagineze lucruri pe care nu le-a mai experimentat niciodata, practic sa porneasca de la nimic si sa ajunga la infinit, printr-o descriere metaforica, dar totusi realista!

11 octombrie, 2014

ESEU - ROMANIA DE AZI

Motto propriu, insusit si asumat: studiu literar de caz, creatie proprie fara legaturi imanente!

Romania vremurilor de azi, este o tara a constrastelor, cu oameni foarte inteligenti care reusesc la infinit sa-si fure caciula unul altuia.Dar sunt atat de orgoliosi, incat nu se supara, desi stiu adevarul, fiindca in sufletul lor, stiu ca si ei fac exact la fel.
Instinctul de supravetuire este unul al extremelor, dat din strabuni si are rolul de a dispera o energie negativa acumulata ani de-a randul.
Romanul este diferit, prin viu grai, prin port, dar mai ales prin originalitatea solutiilor alese in a trai, sub auspiciul propriul resurse logistice, indiferent de mesajul transmis din exterior.
Romania de azi, este o imagine a neputintei, a transparentei, a mogulilor, a oamenilor din umbra care ne conduc destinele tarii si ne fac sa ne indoim ca vom putea trai la infinit aici!

10 octombrie, 2014

VOLUNTARIAT

Motto propriu, insusit si asumat: munca gratuita in folosul comunitatii, o legenda despre supunere, dragoste fata de tara si bun simt!

In anii 1930 cine facea o fapta buna, era considerat un bun strajer, un stalp al societatii si era considerata o actiune normala conforma cu vremurile.
In anii 1980 erai obligat sa faci voluntariat, pentru o viitoare societate multilateral dezvoltata, era considerata o munca fortata, impusa.
In anii 2014 daca faci o fapta buna sau voluntariat din proprie initiativa, este o actiune perceputa ca naivitate.
As face voluntariat in anumite conditii, fara sa imi pese ce zice lumea:
  • am un hobby si il dedic si societatii;
  • voluntariatul devine un trend al vremii;
  • orice fapta buna comisa, aduce un plus de valoare comunitatii in care imi desfasor activitatea profesionala;
Imi dau seama ca avem nevoie de repere morale, care sa duca mai departe ideea ca societatea noastra mai are o sansa de supravetuire intr-o jungla impusa de propriile noastre prejudecati si jumatati de valoare.

09 octombrie, 2014

JOCURI DE CULISE

Motto propriu, insusit si asumat: presedintia o iluzie a celor care doresc puterea!

Romania este o republica semi-prezidentiala.Romania are 20 de milioane sau 18 milioane, asta in functie de interesele celor la putere atunci cand au nevoie sau nu de voturi.
Cu cat functia este mai inalta cu atat jocurile de culise si putere ating apogeul, ajungand la o creativitate inovatoare spre emergenta.Sa rezolvi o problema complexa ale carei solutii, nu exista in manuale este ceva aproape imposibil si atunci fiecare din cei care conduc campaniile prezidentiale se bazeaza pe imaginatie, perceptie, simt si intuitie pragmatica a realitatii care ne inconjoara.
Pe scurt jocurile de culise arata in felul urmator, in primul tur la presedintie sondajul arata asa:
Victor Ponta 36%
Klaus Iohannis 16%
Calin Popescu Tariceanu 14%
Restul rezultatelor nici nu mai conteaza, fiindca Ponta devine presedinte si Tariceanu prim-ministru.
Daca privesc in urma, pot spune ca acum 4 ani Crin Antonescu avea sanse foarte mari sa devina presedinte la fel ca si Adrian Nastase, dar timpul cerne prin sita lemnele uscate care vor fi folosite iarna pentru povesti de adormit copiii.


06 octombrie, 2014

DEFINITIA VALORII IN PICTURA

Motto propriu, insusit asumat: un reper al valorii este dictat de trasaturile intrinseci ale celor care vizioneaza o pictura!

Conform dex valoarea unei picturi rezida din efectul obținut  prin alăturarea a două sau mai multe nuanțe diferite ale unui ton.
Conform unei zicale populare, cei frumos si lui Dumnezeu ii place, dar cu toata acestea poti fi sigur ca la poarte raiului nu toti Sfintii o sa te aplaude!
Dupa mii de picturi vizionate, eram ferm convins ca cei mai buni pictori sunt cei care reusesc sa obtina o pictura frumoasa doar din nuante diferite ale aceleasi culori si inca cred ca nu sunt departe de adevar.Dar cum in istoria artei, acesta nu e un ideal, putem deduce ca valoare unei picturi consta din reflectia senina a celor care vizualizeaza.
Stau si ma intreb daca nu am avea repere, care pictura capteaza atentia si aplauzele celor prezenti, atat timp, cat oamenii in genere nu sunt obiectivi, nu au cultura generala si nu au extins frumosul ca stare de fapt!

05 octombrie, 2014

BERIT HILDRE

Motto propriu, insusit si asumat: sculptura este o poezie despre pictura!

Daca ar fi sa ne jucam cu cuvintele, as spune ca:
  • sculptura este o poezie despre pictura;
  • pictura este o poezie muta;
  • poezia este o pictura rostita;
Cele trei domenii ale artei se intrepatrund intr-un mod in care doar un spirit liber poate percepe aceasta simbioza la nivel inalt.
De la Michelangelo si Brancusi nu am mai vazut un sculptor asa bun si mai ales ca el este inca in viata.Mai jos prezint cateva sculpturi de ale lui:






Daca as avea bani as investi in sculptura, chiar daca investitia s-ar recupera inzecit dupa 100 de ani.
Frumusetea in forma pura, este indicat sa o pretuiesti, fiindca valoarea se afla in informatia cultivata si extinsa in domeniul in care iti petreci cea mai mare parte a timpului tau.

01 octombrie, 2014

PROSTIA LA NIVEL INALT

Motto propriu, insusit si asumat: prostia la nivel inalt e o crima si duce la haos!

Sa ne imaginam ca unii dintre ministrii Romaniei  ar avea un IQ de sub 120, ce ar inseamna acest lucru in 4 ani?
Sa ne plafonam e cel mai bun lucru, daca nu regresam, luam decizii in necunostinta de cauza si ne invartim in jurul cozii.
Deciziile politice in sine sunt proaste, fiindca sunt coordonate din exterior si apeleaza la trucuri, doar pentru a castiga  voturi si de a prosti lumea cu povesti de adormit copiii.
Stau mereu si ma intreb de ce nu urmam un model de succes din afara.Sa luam ca exemplu, germanii, suedezii.O sa spunem ca noi suntem altfel si ca noi nu putem ca ei.
Dar legea, educatia si exemplul propriu, pot schimba o tara plina de coruptie, de hoti si de palavragii.

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...