15 mai, 2015

TEORIA CULORILOR

Motto propriu, insusit si asumat: culoarea o forma abstracta, citita de retina!

Culoarea nu exista in natura, ea se formeaza pe retina celui care o priveste, dupa anumite legi.Cu alte cuvinte, nu este absolut necesar ca un ton sa existe omogen in afara de noi, pentru ca el sa fie vazut ca atare.El se poate forma si atunci cand elementele lui componente sunt contopite numai pe retina noastra.
Daca extrapolam aceasta teorie a culorilor, putem spune ca universul exista datorita constiintei noastre, iar culoarea este un reper al universului, prin urmare si retina retine stimuli incipienti care formeaza prima impresie!
Putem privi teoria culorilor ca o teorie abstracta pe domeniul stiintific, dar o putem privi si ca pe o teorie absoluta in realitatea pe care reusim sa o surprindem cu mijloacele de care dispunem azi.
Teoria culorilor este un caleidoscop din trecut pentru viitor, aparut in prezent si previzualizat prin spectrul emotiilor care ne definesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...