05 iunie, 2015

COSMOS

Motto propriu, insusit si asumat: nascuti pentru a gandi limitat!

Ce limite are universul?Care sunt limitele noastre?Cele impuse de educatie, de cei de langa noi, de legile fizicii!Uneori asteptam ca cineva sa se ridice peste nivelul nostru de perceptie si intelegere si abia atunci, avem speranta si incercam sa visam imposibilul.
Ce se intimpla, atunci cand energiile oamenilor ar putea fi contopite si directionate spre un tel nobil.
De ce nu incercam niciodata ceva diferit, e asa complicat sa faci 7 miliarde de oameni sa gandeasca la fel.Unde intervine probabilistica si statistica si ne limiteaza?
Citeam deunazi o carte si ma amuzam, spunea ceva gen: sunt microcosmos, dar dupa ceva timp devin contopit cu macrocosmosul si devin parte activa in procesele ce formeaza realitatea care ne inconjoara.Adica universul nu poate exista fara noi si atunci, ce puteri avem noi?
Suntem nascuti pentru a gandi limitat, dar uneori ne razvratim si incercam imposibilul si asteptam rezultatul, ca si cum fiecare labirint fara iesire, are o solutie simpla si de bun simt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...